Onderzoekscentrum IMEC bewijst dat prijs zonnepanelen nog sterk kan dalen

IMEC heeft echter niet met een silicium zonnecel gewerkt maar met een perovskite cel. Dit is een invoerend materiaal dat vele malen goedkoper is dan silicium waar nu alle zonnepanelen mee gemaakt worden. Het feit dat ook met perovskite efficiënte panelen gemaakt kunnen worden wil zeggen dat de prijs van zonnepanelen in de toekomst nog sterk zou kunnen zakken.

Afgelopen maand werd er met 23.9% een nieuw efficiëntie record geboekt met een perovskite zonnecel. 23.9% wil zeggen dat 23.9% van alle zonne-energie die op de cel invalt omgezet wordt in elektriciteit. Het standaard silicium zonnepaneel dat men in in België overal tegenkomt haalt ter vergelijking een efficiëntie van 10-20% en voor silicium panelen ligt de maximale efficiëntie rond de 46%.

IMEC, gevestigd in Leuven, is een wereldleider op vlak van onderzoek naar nano-electronica en digitale technologie. Samen met onderzoeksinstellingen uit Nederland en Duitsland zit IMEC in het Solliance partnership dat zich bezig houd met onderzoek naar fotovoltaïsche cellen.


Bron: www.imec-int.com

Comments

Nog geen comment.

Maak een comment