Duco wint Batibouw Award 2020
En de Eco Award 2020 gaat naar … Duco Ventilation & Sun Control! Op Batibouw werden gisterenavond de Belgian Building Awards uitgereikt. De awards bekronen professionals en exposanten voor verschillende prestaties. Ventilatiefabrikant Duco uit Veurne wist met de ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco de felbegeerde Eco Award in de wacht te slepen. Van een toepasselijke bekroning gesproken!

De Eco Award is de prijs voor de onderneming die op Batibouw Brussel het meest milieuvriendelijke product voorstelt.

Tot 60 % energiebesparing
Met de DucoBox Eco Hybride focust Duco op gezinnen die hun woning stap voor stap willen verduurzamen. De ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming en sanitair warm water. De ventilatiewarmtepomp wordt gekoppeld aan aan een cv-ketel met boilervat, waardoor het gasverbruik van een woning met 60 % daalt.
 
In een eerste reactie laat Hendrik Dejonghe, marketing manager bij Duco, optekenen: “In deze tijden is het bewustzijn voor het klimaat groot en wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Een hybride ventilatiewarmtepomp met elektronisch gestuurde ventilatieroosters is de ideale vorm van ventilatie én verwarming van een woning. Deze award beloont het harde werk van het 30-koppige R&D-team. En geeft nog extra motivatie om te streven naar duurzame en innovatieve ventilatieconcepten.”

Het beste van 2 ventilatiewerelden
De ventilatiespecialist beschikt over een volledig gamma ventilatie-units voor zowel systeem C als D. Tijdens Batibouw brengt Duco het beste van deze twee ventilatiewerelden met enkele nieuwigheden. Met de komst van het nieuwe, elektronische toevoerrooster TronicVent is de update van het DucoTronic System, in combinatie met de energiezuinige ventilatiebox DucoBox Focus of DucoBox Silent Connect, een feit. Binnen systeem D wordt de lichte en compacte DucoBox Energy Comfort voorgesteld. Met andere woorden: een bezoek aan de beurs meer dan waard dus!


Comments

Nog geen comment.

Maak een comment