ARTLINE SCHUIFRAAM UIT GERECYCLEERD POST-CONSUMED ALUMINIUM

Zeer grote glaspartijen, extreem slanke aluminium profielen en een waaier van functionele oplossingen. Dit minimalistisch schuifraam van Sapa brengt binnen en buiten in perfecte harmonie. Artline is een combinatie van hoogwaardige kwaliteit, maximaal daglicht, creatief design en comfort, functionaliteit en esthetiek. Onzichtbare kaders en glaspartijen van grond tot plafond zorgen voor 98% transparantie.

Bovendien beschikt Artline over een uitstekende windweerstand, lucht- en waterdichtheid, veiligheid én wordt meteen rekening gehouden met duurzaamheid. Onder meer dankzij de nieuwe productietechnologie Hydro CIRCAL 75R, een legering die uit minimaal 75% post-consumed (end-of-lifecycle) gerecycleerd aluminium bestaat.

State-of-the art én duurzaam

Het thermisch onderbroken schuifdeursysteem onderscheidt zich door grote glaspartijen tot 3,5 meter hoogte, een minimale middenstijl van 26 of 38 mm, optionele aansturing met motor en een maximaal vleugelgewicht tot 500 kg, waardoor ook glaspartijen van grond tot plafond moeiteloos geopend kunnen worden. De aluminium kaders en vleugels worden aan de bovenzijde, onderzijde en zijkant bouwkundig weggewerkt resulterend in een zeer slank aanzicht.

Het Artline schuifraam is geschikt voor zwaardere (triple) beglazingen in mono-, duo en trirail oplossing en beschikt over een open hoek oplossing waarbij de zonnewerende screen Panovista Max van Renson kan worden toegepast. Dankzij de hoogstaande technologie worden een excellente thermische (Uw-waarde = 0,98, gebaseerd op een raam van 3.000 x 2.800 mm) én akoestische isolatie geborgd. Het schuifdeursysteem beschikt bovendien over een CE-markering, ondersteunt de hedendaagse EPB eisen en voldoet aan inbraakwerendheidsklasse RC2. Daarmee speelt Artline optimaal in op de moderne, eigentijdse architectuurtrends.

Duurzaam minimalistisch schuifraam uit gerecycleerd post-consumed aluminium




Vanaf het tweede kwartaal van 2020 worden de Artline schuiframen standaard geproduceerd met de Hydro CIRCAL legering.  Het moederbedrijf Hydro heeft een speciale Hydro CIRCAL legering ontwikkeld die voor minimaal 75% uit gerecycleerd  post-consumed aluminium bestaat. Dit aluminium is afkomstig uit ramen, deuren en vliesgevels van gebouwen die aan het eind van hun levensduur zijn gekomen.

Verspreid over twee Hydro productielocaties in Europa (Dormagen in Duitsland en Clervaux in Luxemburg) wordt alle vrijgekomen aluminium schrootafval uit sloop-, renovatie- en transformatieprojecten gefragmenteerd, gesorteerd en omgesmolten tot nieuwe legeringen voor de productie van aluminium bouwsystemen, die zonder kwaliteitsverlies aan alle huidige én toekomstige regelgevingen voldoen. Daarmee zijn architecten, ontwikkelaars, aannemers én eindgebruikers verzekerd van een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig product.

Dankzij Hydro CIRCAL wordt de energie die nodig is voor de aluminiumproductie bovendien gereduceerd tot slechts 5% in vergelijking met primaire legeringen. Hierdoor wordt een aanzienlijke CO2-reductie gerealiseerd per kg toegepast aluminium, ongeveer 1/3de van het Europese gemiddelde. Zo dragen we ons steentje bij om de impact op het klimaat te vermindere. De verschillende stappen in de aluminiumextractie zijn gecertificeerd door het Noorse label DNV-GL. 

Maak een comment