Smart Ventilation: slimme oplossingen voor slimme (ver)bouwers

Ik isoleer, dus ik ventileer verstandig

Iedereen is het er ondertussen wel over eens. Isoleren betekent eveneens ventileren: voor een energiezuinige en gezonde woning. Bij geïsoleerde en luchtdichte woningen kan vocht, geuren en schadelijke stoffen geen kant uit. En je wil toch geen schimmels of slechte luchtkwaliteit in huis? En jouw kostbare materialen houd je toch ook liever intact?

Geen of weinig ventilatie is voornaamste reden van ongezonde binnenlucht

Smart ventilation staat voor slimme, efficiënte, stille afvoerventilatoren met een uitgesproken en strak design. Terwijl traditionele badkamerventilator op 1 indicator reageren om de lucht te verversen, richten slimme afvoerventilatoren zich op minimum 3 metingen: vocht, aanwezigheid, geur, … Die bewaken continu de luchtkwaliteit in de ruimte. Het aantal verversingen past zich automatisch aan volgens de noodzaak, met een maximale energiebesparing.

Bovendien kun je de werking volledig naar jouw hand zetten. Voor Svensa en Svara download je de Vent-Axia Connect app op je mobiele telefoon of tablet en neem de controle over. Jij plant en kiest precies wanneer en hoe intensief de lucht wordt ververst. ’s nachts liever niet – jij houdt de controle.

Geluid is één van de voornaamste ergernissen bij ventilatie per ruimte. Misschien voor jou wel dé belangrijkste reden voor jou dan om voor een slimme afvoerventilator te kiezen.

Laag verbruik voor optimaal comfort

Continue ventilatie en gezond binnenklimaat is vandaag de dag sterker dan slechts een aanbeveling: in vergunning plichtige renovaties en nieuwbouw is het een verplichting. De regelgeving verplicht bijvoorbeeld een afvoerdebiet van minimum 50m³h bij een badkamer en 75m³h bij een open keuken. Slimme ventilatoren zijn geschikt voor zowel kleine als grote renovaties (conform EPB) en passen in ieder project: ventilatie van badkamer, toilet, keukens, of simpelweg voor een verbetering van je bestaande verluchting. Enige vereisten zijn elektrische voeding en een afvoeropening naar buiten. 

Vent-Axia Svensa en Svara verbruiken elektrisch gemiddeld 5€ op jaarbasis: dit is minder dan bijvoorbeeld de oplader van jouw smartphone.

Waar vind ik smart ventilatoren?

Ga voor kwalitatieve materialen in je renovatie. Smart ventilation maakt komaf met slechte lucht in jouw woning en ze zien er uit alsof ze rechtstreeks uit een interieurmagazine komen. Uw keuze voor excellente kwaliteit wordt beloond met 5 jaar garantie. Deze producten zijn verkrijgbaar bij onze partner groothandels of vraag raad bij jouw installateur!

Wens je meer uitleg over de producten uit het smart ventilation gamma? Neem dan contact op met Bert Van Peteghem of       surf naar smartventilation.be.

     

Bert Van Peteghem
Sales representative wholesalers
Comments

Nog geen comment.

Maak een comment