DUCO zorgt voor optimaal binnenklimaat in nieuwbouwproject The Green
The Green is een nieuwbouwproject in Nieuwpoort, bestaande uit 153 appartementen en ondergrondse garages. Om ervoor te zorgen dat de toekomstige bewoners van dit appartementencomplex kunnen genieten van een gezond en comfortabel binnenklimaat, werd gekozen voor de implementatie van een vraaggestuurd ventilatiesysteem D van DUCO. De oplevering van het nieuwbouwproject staat ingepland voor augustus 2023.

Het project heeft een uitgesproken groen karakter, trendy bouwstijl en biedt maximaal wooncomfort. De natuur krijgt er vrij spel met een fantastisch mooie binnenplaats als kers op de taart. Het gebouw wordt opgetrokken in uitsluitend duurzame materialen en energie-efficiënte technieken. Met een score van S31/E40 voldoet het gebouw bovendien aan de strenge eisen op het vlak van energieprestaties. En hierbij speelt de ventilatiespecialist uit Veurne een sleutelrol.
Mechanische ventilatie met vraagsturing
De invulling voor het ventileren van de wooneenheden zal door DUCO in fase 2 worden gerealiseerd met het DUCO Energy Comfort Systeem. Hierbij worden enkel die zones geventileerd waar en wanneer het nodig is. Dit zorgt voor een substantiële besparing op de energierekening. Het ventileren gebeurt hierbij op basis van CO2-metingen in de leefruimtes en vochtmetingen in de natte ruimtes. 

Dankzij deze nauwkeurige metingen wordt de vervuilde lucht tijdig afgezogen door de DucoBox Energy Comfort, waardoor er opnieuw verse lucht binnenkomt via de DucoFlex ventilatiekanalen. Vochtmeting in de badkamers voorkomt dat vochtigheid zich in de ruimte opstapelt en zo eventueel schimmels kan veroorzaken. Dankzij de vraagsturing hoeft de bewoner zelf helemaal niets te doen, maar is hij wel altijd verzekerd van een gezond en comfortabel binnenklimaat, waar en wanneer dat nodig is.

Ook Freja Deloddere, Directeur Hoprom Project Development is enthousiast: “De keuze voor DUCO lag voor de hand omdat zij het perfecte ventilatiesysteem konden aanbieden op vlak van rendement. Daarenboven levert hun systeem D de nodige goede score op in de EPB-verslaggeving.”
Ingebouwd DucoFlex luchtkanalensysteem
Het DucoFlex luchtkanalensysteem biedt, in combinatie met de DucoBox Energy Comfort, een flexibele en compacte totaaloplossing aan. Bovendien biedt het de hoogste luchtdichtheidsklasse D én de laagste luchtweerstand. 

Brecht Soenen, Projectleider Bouwonderneming Christiaens: “Dankzij de BIM-bibliotheek van DUCO kunnen alle DUCO componenten parametrisch aangepast worden volgens de specifieke projecteisen. Dit zorgt ervoor dat nodige gegevens onmiddellijk beschikbaar zijn voor alle partners in het bouwproces zodat elke DUCO component kan gemodelleerd worden volgens behoefte. “

Nog een jaartje geduld en de bewoners kunnen in alle rust genieten van slimme ventilatie en een gezond binnenklimaat in een oase van groen. The Future is Green !

Ontdek de eerste fase van het project in deze video.Comments

Nog geen comment.

Maak een comment