Kies voor inbouwspots in de keuken: 5 redenen waarom

Een ruimte die heel veel gebruikt wordt in huis is ongetwijfeld de keuken. Niet alleen wordt hier dagelijks voedsel bereid, maar het is ook vaak het middelpunt van het huis. Dat je in de keuken goede verlichting nodig hebt, dat wist je ongetwijfeld. Tijdens het koken is het namelijk fijn om te kunnen zien wat je doet, ook om uiteraard ongelukken te voorkomen. Naast grote lampen zijn inbouwspots in de keuken een perfecte vorm van verlichtingen, ze zorgen namelijk voor helder licht en je kunt bepaalde plekken in de keuken extra verlichten. Hieronder lees je alle belangrijke redenen waarom inbouwspots in de keuken een slimme keuze is.

Strakke en moderne afwerking

Een belangrijke eigenschap van inbouwspots is dat ze een strak uiterlijk hebben, de spotjes zijn niet erg zichtbaar en gaan vlekkeloos op in de rest van het interieur. Er zijn veel verschillende soorten inbouwspots verkrijgbaar, hierdoor kun je voor elke willekeurige interieurstijl passende verlichting vinden. Doordat de spotjes ingebouwd worden in het plafond (of onder bovenkastjes), nemen ze weinig ruimte in beslag en dit zorgt voor en strakke look voor in de keuken. Hierdoor kun je ook heel makkelijk de inbouwspots combineren met bijvoorbeeld een hanglamp of plafondlamp waarmee je meer gezelligheid in de keuken brengt, en een bepaalde stijl kunt accentueren.

Functionele vorm van verlichting

Inbouwspots zijn erg geschikt voor taken, zoals koken, snijden en schoonmaken, waarbij het handig is om voldoende licht te hebben. Met inbouwspots kun je zorgen dat het licht direct op specifieke gebieden valt, hierdoor verminder je schaduwen en heb je altijd voldoende licht. Dit draagt niet alleen bij aan de veiligheid, maar maakt bijvoorbeeld koken en bakken ook een stukje makkelijker. Het is immers handig dat je ziet wat je doet!

Lichtintensiteit is aanpasbaar

Het grote voordeel van inbouwspots is dat de meeste varianten dimbaar zijn, hierdoor kun je de intensiteit van het licht aanpassen. Ben je bijvoorbeeld aan het koken, dan is voldoende licht erg belangrijk. Is het tijd om te genieten van het avondeten, dan is het prettig dat je de spotjes kunt aanpassen en meer sfeer kunt creëren. Er bestaan ook varianten waarmee je de kleurtemperatuur kunt aanpassen, van helderwit voor tijdens het koken tot aan geel voor gezellig dineren met je gezin. Inbouwspots zijn daarom ook erg geschikt voor diverse ruimtes in huis, bijvoorbeeld in je badkamer. Het plaatsen van badkamer spotjes kan zorgen voor én meer sfeer én vanwege praktische overwegingen.

LED-verlichting is energiezuinig

Inbouwspots worden vaak gecombineerd met LED-lampen. LED-verlichting verbruikt veel minder energie dan traditionele gloeilampen, en dit is niet alleen voordelig voor het milieu maar zorgt ook voor lagere energiekosten.

Een duurzame keuze

Vanwege de lagere energiekosten zijn inbouwspots in combinatie met LED-lampen een duurzame keuze. Daarnaast kan LED-verlichting heel wat uren branden, gemiddeld is een LED-lamp goed voor 25.000 branduren en dit betekent dat je de verlichting zelden hoeft te vervangen, waardoor het een kosteneffectieve en duurzame keuze is.Comments

Nog geen comment.

Maak een comment