DUCO gaat voor duurzaamheid met vergroening wagenpark
Tegen 2026 moeten alle bedrijfswagens broeikasvrij zijn en worden de klassieke verbrandingsmotoren geband. Met hun slogan The Future is Green in gedachten wacht DUCO deze termijn niet af en anticipeert door haar wagenpark nu reeds te vergroenen.
Groene vloot in een groen bedrijf
DUCO engageert zich om op termijn haar volledige wagenpark te vergroenen. Het bedrijf investeerde reeds 1,5 miljoen waarmee het onlangs 30 diesel bedrijfswagens verving door 100% elektrische bedrijfswagens. De DUCO vloot telt 90 bedrijfsvoertuigen in totaal. DUCO vertegenwoordigers rijden op heden nog hybride. Geleidelijk aan zal de omschakeling ook hier gebeuren zodat het volledige wagenpark 100% elektrisch wordt.
Geruisloos, milieu-en onderhoudsvriendelijk
Elektrisch rijden is niet alleen milieuvriendelijker doordat je geen CO2 uitstoot. Door hun elektrische motor zijn elektrische wagens ook efficiënter en goedkoper in onderhoud. 
Dries Caulier, Facility Manager bij DUCO : «  De groene bedrijfswagens zijn niet enkel een goede zaak voor het milieu. Ze hebben ook heel wat minder onderhoud nodig dan hun voorgangers die op diesel reden. Bovendien rij je volledig geruisloos, wat in tijden waar ‘lawaai’ de standaard is geworden, een welgekomen verademing is.”
Energiezuinig Load Balancing System
De nieuwe elektrische vloot gaat ook gepaard met een investering in laadmogelijkheden. De parking telt nu niet minder dan 25 dubbele laadpalen (50 laadpunten) die zowel door werknemers, alsook door klanten én dealers kunnen worden gebruikt. Hier werd bewust gekozen voor esthetisch, strakke laadpalen zodat ze passen bij de stijl van het bedrijfsgebouw. 
Op de daken van de DUCO bedrijfsgebouwen liggen maar liefst 4861 zonnepanelen met een vermogen van 1500 kWp. De stroom, opgebracht door de zonnepanelen, wordt gebruikt om de 50 laadpunten te voorzien. Om zo optimaal mogelijk de beschikbare zonnestroom te verdelen volgens de noden van de wagens aan de laadpalen, wordt een passende Load Balancing gebruikt. Een open systeem dat in de nabije toekomst uitgebreid kan houden met ‘weatherforecast’ en ‘day-ahead’ prijzen. 
Dries legt uit: “Dit open systeem zorgt ervoor dat we weldra perfect uitgebalanceerd kunnen laden. Het laadt de wagens op onder de meest gunstige omstandigheden. Zo wacht de functie ‘weatherforecast’ met laden tot de zon het meest aanwezig is. Bij de functie ‘day-ahead’ wacht de software met laden op momenten in de markt waarbij de stroomprijs het laagst is.”
Nieuw stap naar duurzame transitie
Met het vergroenen van het wagenpark zet DUCO opnieuw een belangrijke stap in de richting van duurzame transitie en verantwoord ondernemen. Met het introduceren van de elektrische wagens bindt het bedrijf de strijd tegen luchtvervuiling en geluidsoverlast aan en zorgt  zo voor een groenere toekomst voor iedereen. Want, The Future is Green.

Comments

Nog geen comment.

Maak een comment