Duco sleept de Van Marcke Eco Award 2019 in de wacht
En of Duco Ventilation & Sun Control trots mag zijn. Tijdens het event 90 jaar Van Marcke viel de West-Vlaamse ventilatie- en zonweringspecialist in de prijzen en ging aan de haal met de Van Marcke Eco Award 2019. Prijsduif is de ventilatiewarmtepomp in hybride opstelling met de wel heel toepasselijke naam DucoBox Eco. Dit complete ventilatiesysteem beschouwde de vakjury als intelligent, energiezuinig  en installatievriendelijk. Een tevreden terugblik.

Van Marcke heeft er een heus feestweekend opzitten. Op vrijdag- en zaterdagavond maakte het gloednieuwe distributiecentrum plaats voor Van Marcke 90 jaar. Tijdens dit feestgebeuren werden de Van Marcke Awards uitgereikt met drie vooropgestelde categorieën: Eco, Innovation en Design. Uitblinkers in elke categorie werden op die manier in de kijker geplaatst. 

Tijdens de voorronde ontving de beursorganisatie een mooi aantal inzendingen. Vervolgens koos de vakjury, samengesteld uit professionele actoren uit de sanitaire, HVAC- en installatiesector, zes producten per award. Duco maakte deel uit van de shortlist binnen de Eco Award en kon zo meedingen naar de hoofdprijs. De uitreiking volgde tijdens het event, waarbij de gasten hun favoriet konden kiezen. En zo geschiedde. 

Fors besparen met de hybride opstelling
“Met de introductie van de ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco Hybride mikken we op gezinnen die hun woning stap voor stap willen verduurzamen”, verduidelijkt Dejonghe. “In deze tijden is het bewustzijn voor het klimaat groot en wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Een hybride ventilatiewarmtepomp past als natuurlijk ventilatiesysteem met manuele of elektronische ventilatieroosters perfect in dit plaatje.” 

De DucoBox Eco heeft een gegarandeerd vermogen van 2,5 kW om tegemoet te komen aan de warmtevraag. Soms is de warmtevraag echter groter dan het aanbod. Dan springt een energiezuinige combiketel bij. Door de ventilatiewarmtepomp te koppelen aan een combiketel met boilervat, wordt de gasvraag van een woning sterk verlaagd, met een energiebesparing tot 60 %  als gevolg. Daarenboven is de 2-zonesturing markant voor deze ventilatiewarmtepomp. Door de dag- en nachtzone via een ingebouwde klep afzonderlijk aan te sturen, wordt een optimaal energetisch rendement bereikt. Dit resulteert in een besparing tot 30 % op de energiefactuur. Ecologische oplossing troef!

Installateur maximaal ontzorgen
Dejonghe: “Tijdens de ontwerpfase werd niet alleen het eindresultaat, namelijk een goede Indoor Air Quality, maar ook het installatiegemak in rekening gebracht. De minimale aanwezigheid van componenten, in combinatie met een automatische inregeling, herleidt de installatietijd tot 50%. Dit en de Duco Ventilation App, die de installateur via een stapsgewijze installatiewizard ondersteunt, zorgen ervoor dat een complexe inregeling sterk vereenvoudigd wordt.”

Vooruitkijken 
“Deze award beloont het harde werk van het hele team”, getuigt Dejonghe, “maar wordt zeker niet als het eindpunt aanzien. We staan niet stil en kijken al vooruit naar 2020 door onze ventilatieoplossingen te blijven versterken en te verbeteren. En dat is wat we de komende maanden zullen bewijzen.”


Comments

Nog geen comment.

Maak een comment