Exportkampioen DUCO wordt marktleider in Belgische ventilatiemarkt
Sinds de oprichting van DUCO Ventilation & Sun Control op 18 maart 1991 in Nieuwpoort is het DUCO team erin geslaagd om jaarlijks een ononderbroken groeicurve te realiseren. 

De eerste 25 jaar werd fors geïnvesteerd in gevelventilatie, architecturale zonwering en doekzonwering. 70% van de omzet van deze business unit is bestemd voor export. 

Acht jaar geleden startte DUCO een tweede business unit met mechanische ventilatieboxen voor de residentiële ventilatiemarkt. In de afgelopen jaren werd een totaalgamma van ventilatieboxen ontwikkeld met 25 R&D ingenieurs. 

Na een sterk groeitraject heeft DUCO 8 jaar later het Belgische marktleiderschap opgeëist in ventilatieboxen C en D voor woningen en appartementen. Een uitgebreid sales team in combinatie met vele opleidingen in de DUCO Academy overtuigden zowel bouwpromotoren als installateurs. Maar de ambities reiken verder. DUCO wil elke Europese woning voorzien van een gezond en comfortabel binnenklimaat. Geen overbodige luxe, zeker als je weet dat de binnenlucht in woningen vaak tot 5 maal meer vervuild is dan de buitenlucht. 

DUCO draagt kwaliteit, ‘time to market’ en innovatie hoog in het vaandel. Om deze reden zijn alle afdelingen in Veurne gecentraliseerd en kan het bedrijf de samenwerking en synergieën tussen verschillende afdelingen maximaliseren. Zo kunnen R&D medewerkers nieuwe concepten meteen testen in het eigen labo om vervolgens de impact te zien op de productievloer. Van concept tot ontwikkeling en productie, het is één grote keten bij DUCO in Veurne. Elke medewerker is er een belangrijke schakel om van elk huis een gezonde thuis te maken. 

Gezondheid, comfort en duurzaamheid zijn pijlers die centraal staan in de ontwikkeling van nieuwe ventilatieproducten bij DUCO. Tevens heeft het bedrijf grote stappen gezet inzake digitalisering. Zo werken producten volgens het ‘Digital Twin’ principe en kunnen installateurs producten volledig digitaal inregelen. 

Het afgelegde traject en de sterke ambities van het bedrijf onderbouwen de baseline van DUCO: ‘The Future is Green’. Het bedrijf is voortdurend op zoek naar nieuwe getalenteerde en gepassioneerde medewerkers.  Comments

Nog geen comment.

Maak een comment