IedereenBEN.be lanceert BEN-bouwgids voor kandidaat-nieuwbouwers
IedereenBEN.be, dé informatiebron voor Bijna-EnergieNeutraal (BEN) bouwen in Vlaanderen, stelt nu ook de BEN-bouwgids voor. Dit nieuwe e-book, beschikbaar als gratis download op www.IedereenBEN.be, vormt een toegankelijke handleiding voor kandidaat-nieuwbouwers op zoek naar duurzame woningbouw.

Sinds 1 januari 2021 moeten alle nieuwbouwwoningen en -appartementen in Vlaanderen verplicht BEN zijn. Dit impliceert dat de woning moet voldoen aan strikte voorwaarden, waaronder een E-peil lager dan of gelijk aan E30, een S-peil lager dan of gelijk aan S28, specifieke Umax-eisen voor constructiedelen, beperkt risico op oververhitting, verplichte ventilatievoorzieningen, en een minimumaandeel hernieuwbare energie.
Lijkt dit ingewikkeld of moeilijk haalbaar? Op het eerste zicht misschien wel. Daarom stelt IedereenBEN.be, de referentie in BEN-bouwinformatie sinds 2016, nu ook de BEN-bouwgids voor. 

Wat vind je in de BEN-bouwgids?
De BEN-bouwgids begint met een heldere uitleg van wat BEN-bouwen omvat, waarbij aspecten zoals E-peil, isolatie, ventilatie, energieverbruik en hernieuwbare energie worden belicht.
Vervolgens gidst de BEN-bouwgids kandidaat-nieuwbouwers door de cruciale keuzes die zij moeten maken om een BEN-huis te realiseren. Hierbij wordt benadrukt dat BEN-bouwen begint met een goed geïsoleerde bouwschil, gecontroleerde ventilatie voor een goede luchtkwaliteit, minimaal energieverbruik en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen om te voldoen aan de noden van de woning.
Via 10 verschillende artikels helpt de BEN-bouwgids aspirant-bouwers om de juiste keuzes te maken voor hun nieuwe woning en zo hun energieverbruik en CO2-uitstoot te minimaliseren.

Interactief E-book op weg naar BEN
De BEN-bouwgids, nu beschikbaar op www.IedereenBEN.be, is een interactief e-book dat kandidaat-nieuwbouwers door het BEN-bouwproces leidt. Naast advies en handige tips bevat het klikbare beelden en links naar meer gedetailleerde informatie online.
Zo helpt de BEN-bouwgids bouwers in stappen op weg om de juiste keuzes te maken voor hun nieuwe woning. Het eindpunt? Een Bijna-EnergieNeutraal huis om in te wonen voor iedereen. Iedereen BEN dus.

Over IedereenBEN.be
IedereenBEN.be is een initiatief van verschillende Belgische bouwmaterialenfabrikanten, ter ondersteuning van de communicatiedoelstellingen van het Vlaams Energie- en KlimaatAgentschap (VEKA). 
Op de website www.IedereenBEN.be gidst coach BEN Vlaamse kandidaat-nieuwbouwers doorheen de 6 stappen om hun woning  comfortabel en energiezuinig te maken: van 'dak en vloer', over 'buitenmuren', 'ramen, deuren en glas', 'ventilatie' en 'verwarming en hernieuwbare energie' tot ‘luchtdichting’. Bij elk van die stappen wordt op een overzichtelijke manier informatie gegeven over de wettelijke vereisten, mogelijke oplossingen, verdelers, financieringstips …

De website bevat tevens een lijst met gerealiseerde BEN-woningen, tips om het BEN-bouwbudget binnen de perken te houden, een ‘BEN-challenge’ bestaande uit 9 nieuwsbrieven, en nu dus ook de nieuwe BEN-bouwgids.

Hoe krijg je de BEN-bouwgids?
De BEN-bouwgids is gratis te downloaden als e-book via de website www.IedereenBEN.be.
Franstalige kandidaat-nieuwbouwers in Wallonië kunnen Le Guide de Construction Q-ZEN verkrijgen via www.ConstruireQ-ZEN.be.

IedereenBEN.be / ConstruireQ-ZEN.be wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van AXA Bank, Crelan, Deceuninck, ISOVER, Recticel Insulation, Renson, Soudal, Viessmann en Wienerberger, die al sinds 2016 voorlopers zijn in het promoten van de voordelen en principes van bijna-energieneutraal bouwen.Comments

Nog geen comment.

Maak een comment