Penthouse op Linkeroever
Adembenemend uitzicht dankzij MasterPatio van Reynaers Aluminium
Een penthouse op de 16de verdieping van een flatgebouw verbouwen? Dat doe je niet zomaar. Zeker niet als je met grote ramen zo veel mogelijk licht wilt binnenlaten en een adembenemend uitzicht op de skyline van Antwerpen wilt creëren. Bovendien moet je rekening houden met de belasting van de wind. Aannemer Jef Peeters Bouw & Renovatie koos voor het schuifraamsysteem MasterPatio van Reynaers Aluminium en liet het plaatsen door Reynaers Partner Boven Yvo. 

Totale make-over met veel buitenlicht
Toen Jef Peeters Bouw & Renovatie het penthouse kocht om er een showroomappartement voor het bedrijf van te maken, waren de houten profielen van de ramen verrot. Ook de inrichting was niet meer van deze tijd. Jef Peeters: “We wisten snel hoe we het penthouse zouden vernieuwen. We wilden via alle raamopeningen zo veel mogelijk licht binnenhalen en het zicht over Antwerpen onvergetelijk maken. De grote ramen in combinatie met de hoogte van het penthouse zorgen dat we veel bewuster kunnen genieten van de kleurrijke luchttaferelen, speciale wolkenformaties en de zonsop- en ondergang.”

“Als totaalaannemer nemen we het volledige project van ontwerp tot uitvoering voor onze rekening en focussen we op hoogwaardige interieurafwerking. Voor ons penthouse sloopten we alle binnenmuren en deelden we de beschikbare oppervlakte opnieuw in. Om in alle kamers van het penthouse zo veel mogelijk buitenlicht te hebben, lieten we ook in de binnenmuren ramen plaatsen. Voor de afwerking kozen we natuurlijke kleuren en materialen en rondden we de hoeken in de muren en het maatwerk af. Zo vormen de vloer, het maatwerk, het verfwerk en de natuursteen een rustgevend geheel.”

Gebonden aan beperkingen
Voor de ramen was Jef Peeters Bouw & Renovatie gebonden aan de voorschriften van het gebouw. Aan de buitenkant moesten de ramen de natuurlijke kleur van aluminium krijgen. Ook de onderverdelingen lagen vast. “Omdat we in het penthouse zwarte profielen wilden, kozen we voor bicolor, raamprofielen met twee verschillende kleuren aan de binnen- en de buitenkant.”

“We vroegen ons wel af hoe we de profielen zo smal mogelijk konden houden, wetende dat we door de windbelasting niet voor ultrafijn konden gaan. Omdat we bijna altijd met aluminium en Reynaers Aluminium werken, kwamen we bij MasterPatio uit.” 

Resultaten om van te dromen
“MasterPatio is een heel slank schuifraamsysteem”, pikt Jonathan Geerinckx van Reynaers Partner Boven Yvo hierop in. “De middenstijlen zijn even slank als de verstevigingsprofielen. Daarbovenop is het ook compatibel met de ramen en deuren van de MasterLine 8-reeks. Zo kom je tot glaspartijen waar iedere bouwheer en architect van droomt. Ondanks die slankheid levert het systeem topprestaties op het vlak van thermische en akoestische isolatie en water- en winddichtheid. Dat betekent dat je het systeem overal in België kunt plaatsen.”

Productie- en installatievriendelijk
“Voor producenten en installateurs zoals wij is MasterPatio ook heel makkelijk om te produceren en te plaatsen”, gaat Jonathan verder. “Onder meer dankzij de voorgeboorde drainagegaten en de hoge fouttolerantie die toelaat dat foutjes de prestaties niet beïnvloeden. En we zijn enorm tevreden dat er aangepaste lengtes verkrijgbaar zijn. Zo houden we ons afval onder controle en besparen we kosten.” 

Primeur op grote hoogte
Schuiframen op de 16de verdieping van een appartementsgebouw: dat brengt natuurlijk wel een aantal uitdagingen met zich mee. “Op die hoogte worden ramen blootgesteld aan enorm veel wind en water. Dat is een uitdaging die MasterPatio met glans aankan, want zoals ik al zei, is het systeem volledig wind- en waterdicht”, vertelt Jonathan (Boven Yvo). 

“Wij hadden de eer om het nieuwe systeem als eerste te mogen plaatsen. Daar moesten we meteen een huzarenstukje voor uithalen: we moesten de ramen met een kraan omhoogheffen tot aan de 16de verdieping en ze op die hoogte installeren. De mensen van ons atelier en onze plaatsingsdienst hebben dat tot een goed einde gebracht.”

Isolerend, veilig en ultrasterk
Waarom aluminium het favoriete schrijnwerkmateriaal is van Reynaers Partner Boven Yvo? Volgens Jonathan heeft aluminium 3 grote voordelen tegenover andere materialen zoals hout of pvc. “Aluminium isoleert heel goed. Niet alleen tegen de kou en de warmte, maar ook tegen het geluid. Het is een onbrandbaar materiaal dat ook heel goed is bestand tegen inbraak. En het grootste voordeel voor aannemers en architecten: omdat aluminium zo stevig is, kun je toch slanke tot superslanke profielen gebruiken om je gebouw van heel grote raampartijen te voorzien.” 

Belgisch vakmanschap
Ook de voorkeur van de aannemer voor Reynaers Aluminium is niet toevallig volgens Jonathan. “Reynaers Aluminium staat voor mij gelijk aan handmade in Belgium. Met een Belgische partner ben je zeker dat de communicatie en de projectopvolging snel en vlot verlopen. En voor ons als producent en installateur van ramen en deuren is het een grote plus dat we een beroep kunnen doen op hun dienst naverkoop.”

“Ook de technische kennis van Reynaers Aluminium is enorm. Het testcentrum in Duffel is echt wel indrukwekkend. Als je ziet hoe Reynaers Aluminium daar zijn nieuwe en bestaande systemen in alle mogelijke omstandigheden test, stel je dat merk vol vertrouwen aan je klanten voor. En zij stellen het dan vol vertrouwen aan de eindklant voor.”

Samenwerking brengt project tot goed einde
En uit vertrouwen vloeien mooie samenwerkingen voort. Niet voor niets werken Boven Yvo en Jef Peeters Bouw & Renovatie graag met vaste partners samen. “We kiezen voor een partnerschap omdat je dan hand in hand samenwerkt om de eindklant tevreden te stellen. En dat is precies wat Reynaers doet, tot op de werf zelf”, beaamt Jonathan Geerinckx.

“Ook wij werken met vaste partners”, stemt Astrid Van Tricht van Jef Peeters Bouw & Renovatie in. “We willen langetermijnrelaties met onze leveranciers die zijn gebaseerd op vertrouwen. Over ons partnerschap met Reynaers Partner Boven Yvo zijn we dan ook héél tevreden.” 

“De technische kennis van Reynaers Aluminium is enorm. Hun testcentrum in Duffel is echt indrukwekkend. Als je ziet hoe ze daar hun nieuwe en bestaande systemen in alle mogelijke omstandigheden testen, stel je dat merk vol vertrouwen aan je klanten voor.”
Jonathan Geerinckx, Boven Yvo

“Omdat we de profielen zo slank mogelijk wilden houden, maar rekening moesten houden met de windbelasting, kwamen we bij MasterPatio uit.”

Jef Peeters, Jef Peeters Bouw & Renovatie
Comments

Nog geen comment.

Maak een comment