Woning met kantoor
ConceptPatio 155-schuifraam haalt licht en groen naar binnen
Een smal bouwperceel omtoveren tot een ruimtelijke en lichtrijke woning, waar eveneens een extra segment van BAO-architecten zal ondergebracht worden. Dit deed Bert Ceurvelts voor zijn eigen woning. Hij koos om met een maximaal uitzicht de tuin achter het huis en de groenzone voor het huis zo veel mogelijk binnen te trekken. Om dat voor elkaar te krijgen, viel zijn oog op het ConceptPatio 155-schuifraamsysteem van Reynaers Aluminium.

Maximaal ruimtegevoel
Het perceel waarop het rijhuis staat, is niet alleen smal, het is ook niet al te diep. “Om op die beperkte oppervlakte een zo groot mogelijk ruimtegevoel te creëren, ontwierpen we een centrale vide die de open ruimtes in de woning met elkaar verbindt en het zicht op die ruimtes maximaliseert”, zegt Bert Ceurvelts.

“De voordeur is geen traditionele opendraaiende deur, maar een schuifdeur. Het kantoor ernaast is verzonken. Zo staat het werkblad van het bureau op dezelfde hoogte als de oprit en voortuin. Het hele huis is splitlevel: elke ruimte heeft verschillende niveaus die met trapjes met elkaar verbonden zijn. Elke kamer kijkt ook nog eens uit op de tuin of het groene plein in de wijk. Al die ingrepen dragen bij tot een extra ruimtebeleving binnen een compact bouwvolume.”

Aluminium in grafietzwart
“De voor- en de achtergevel bestaan allebei uit 5 delen. We lieten die opbouwen met de ConceptPatio 155-schuifdeuren van Reynaers Aluminium. Voor de achtergevel en de eerste verdieping vooraan kozen we het hefschuifsysteem, voor de voordeur het gewone glijsysteem. Het raam van de slaapkamer achteraan is een draaikipraam van MasterLine 8 HI. Ook de gevelbekleding achteraan lieten we in aluminiumpanelen uitvoeren. Om de woning een moderne uitstraling te geven, lieten we het aluminium afwerken in RAL-kleur 9011, grafietzwart.”

Strak uitzicht
De ConceptPatio-schuifdeuren en het MasterLine-raam werden geïnstalleerd door Reynaers-vakman Leroy C. & A. “We hebben samen met hem alles tot in de kleinste details besproken, ontworpen en uitgewerkt om tot een zo strak en clean mogelijk resultaat te komen. We lieten bijvoorbeeld de schuivende voordeur aan de buitenkant vleugeloverdekkend bekleden en die naad omplooien tot deurtrekker. Zo vormen deur en trekker 1 geheel en kan de deur ook buiten makkelijk worden geopend. Ook de vaste raampartijen met verzonken profielen onderaan en de middenstijlen van maar 5 centimeter breed van ConceptPatio 155 dragen bij aan de strakheid van de gevels.”

Lage energie
“Het strakke uitzicht is niet de enige reden waarom we voor ConceptPatio 155 en MasterLine 8 HI kozen”, sluit Bert Ceurvelts af. “Het huis is een lage-energiewoning. ConceptPatio 155 en MasterLine 8 HI hebben een hoog isolatieniveau en helpen om een woning volledig luchtdicht af te werken.”  

“De vaste raampartijen zonder profiel onderaan en de middenstijlen van maar 5 centimeter breed van ConceptPatio 155 dragen bij aan de strakheid van de gevels.”
Bert Ceurvelts, BAO-architecten

Copyrights foto’s: ©BAO Architecten, Tim Van de Velde


Comments

Nog geen comment.

Maak een comment