Stijlenmix in Zutendaal

Strak volume in aluminium verbindt drie klassieke gebouwen


Deze woning in Zutendaal is er eentje van contrasten. Van een gesloten voorgevel naar een open achterkant met imposante glaspartijen. Maar ook van klassiek naar modern. Het gebouw bestaat uit drie traditionele ‘huisjes’ die verbonden worden door een strak minimalistisch volume. Het is dus een mix and match van diverse stijlen. Het contrast tussen de zwarte gevelbekleding van het middenstuk en de bakstenen muren zet de verschillen extra in de verf.

Zowel de gevelbekleding als de ramen bestaan uit aluminium in de kleur RAL 9005 coatex. Deze zwarte kleur is erg populair. Ze sluit mooi aan bij de steellook van de Reynaers SlimLine 38 HI Classic profielen. Voor de schuiframen opteerden de architecten voor ConceptPatio 155 mono hefschuifsystemen. Die reiken tot de dakrand en zijn verzonken in de vloer. Zo is er niet alleen een maximaal uitzicht op de groene omgeving, maar vormen binnen en buiten één geheel.

Nog een blikvanger is de pivoterende deur. Die werd netjes weggewerkt in de gevelbekleding. Ook het schuifraam op de overloop op de eerste verdieping verdwijnt subtiel achter de aluminium panelen. Het zijn zulke details die het verschil maken.

Sarah Aussems van SAAR Architectuur koos voor aluminium omdat het een duurzaam en vormvast materiaal is. Het garandeert een lange levensduur. Bovendien is het onderhoudsarm, wat in deze bosrijke omgeving mooi is meegenomen. Maar de steellook ramen waren ook gewoon goedkoper dan echt smeedijzer, terwijl ze veel beter isoleren. Deze knoop was dus snel doorgehakt.

De installatie van het buitenschrijnwerk gebeurde door Vama Ramen uit Lanaken. Sarah werkte al regelmatig samen met deze Reynaers Aluminium vakman. Enerzijds omwille van hun kennis en vakmanschap, maar vooral omdat ze meedenken over de detaillering en alles van dichtbij opvolgen. Comments

Nog geen comment.

Maak een comment