NIEUW: Rockvent brandveilige isolatie voor geventileerde gevels
ROCKWOOL introduceert Rockvent isolatie: een nieuwe productrange voor geventileerde gevels. Het Rockvent assortiment combineert de uitstekende thermische, akoestische, brandveilige en circulaire eigenschappen van ROCKWOOL steenwol en kan worden afgewerkt met een verscheidenheid aan esthetisch hoogwaardige gevelbekledingen.

Geventileerde gevels worden veelvuldig toegepast in zowel nieuwbouw als renovatieprojecten, in utiliteitsgebouwen, woningen en woongebouwen. Met Rockvent isolatieplaten biedt ROCKWOOL een oplossing voor het brandveilig en circulair isoleren van geventileerde gevels voor de lange termijn.

Ongeëvenaarde brandveiligheid
De risico’s van een gevelbrand kunnen aanzienlijk verminderd worden door al bij het ontwerp van een gebouw en het voorschrijven van bouwmaterialen rekening te houden met alle routes waarlangs vuur zich mogelijk kan verspreiden. Toepassing van onbrandbare ROCKWOOL steenwol biedt de beste waarborg om het risico van branduitbreiding via de geventileerde spouw te verlagen. Rockvent isolatieplaten zijn onbrandbaar en hebben de hoogst mogelijke Euro-brandklasse A1 volgens EN 13501-1. 

Kwaliteitsbelofte
Rockvent isolatieproducten zijn ontworpen om toekomstbestendige geventileerde gevels te realiseren, zowel energetisch als esthetisch. Het isolatiemateriaal blijft in goede staat gedurende de gehele levensduur van het gebouw. De thermische prestatie blijft onveranderd hoog gedurende de jaren. Rockvent isolatie krimpt niet en zet niet uit, zodat het ontstaan van koudebruggen gedurende de levensduur van het gebouw wordt voorkomen. Het risico op convectiestromen wordt geminimaliseerd en de gevelplaten zijn dampopen en waterafstotend. Rockvent isolatie heeft een lange open tijd (tot wel 3 maanden) en is bovendien gedurende de gehele levensduur bestand tegen weersinvloeden.

Ontwerpvrijheid
Geventileerde gevels met Rockvent isolatieproducten kunnen worden afgewerkt met uiteenlopende gevelbekledingen. Dit biedt architecten en ontwerpers alle vrijheid om hun creatieve en unieke ideeën te verwezenlijken, zodat hun gebouw een inspiratie wordt voor de omgeving. Rockvent combineert uitstekend met Rockpanel® gevelbekleding. De korte verwerkingstijden en lange levensduur en het onderhoudsvriendelijke karakter van Rockpanel gevelbekleding verlagen tevens de totale kosten voor de gebouwschil. Met de ruime keuze aan designs uit het Rockpanel assortiment en de veelzijdigheid van steenwol krijgt elk gebouw de gewenste uitstraling.

Van nature circulair
Steenwol is een natuurproduct, gemaakt van het vulkanisch gesteente basalt. Een van de meest voorkomende grondstoffen op de planeet. ROCKWOOL steenwol heeft een lange levensduur van wel 75 jaar en een bewezen lage milieu impact. Bovendien kan steenwol keer op keer gerecycled worden met behoud van de oorspronkelijke kwaliteit. 

Bekijk het productaanbod en ontdek de vele voordelen van Rockvent isolatie voor geventileerde gevels: rockwool.nl/rockventComments

Nog geen comment.

Maak een comment