Webinar: Handvatten voor circulair bouwen

De Nederlandse overheid heeft besloten dat de Nederlandse economie in 2050 circulair dient te zijn. Ambitie is dat al in 2030 het gebruik van primaire grondstoffen gehalveerd is. Ook de bouw gaat circulair, maar hoe doe je dat? Wat is circulair eigenlijk en wat is er nu al mogelijk?

Het webinar ‘Handvatten voor circulair bouwen’ reikt bouwers concrete informatie aan over de mogelijkheden van circulair bouwen en hoe de bouw kan bijdragen aan de circulaire economie. Dit webinar vindt plaats op dinsdag 21 januari 2020 van 12.30 tot 13.30 uur en is na inschrijving gratis te volgen. Het webinar wordt georganiseerd in samenwerking met Eisma Bouwmedia. Tijdens de live-uitzending is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Sprekers van dit webinar

Prof. dr. Jacqueline Cramer | Hoogleraar duurzaam innoveren, Universiteit Utrecht
In het webinar zal Jacqueline Cramer haar 10R model voor circulariteit toelichten en toespitsen op de bouw. Vanuit marketing-oogpunt is het voor veel bedrijven interessant om het label ‘circulair’ ergens op te kunnen plakken, maar het 10R model wordt breed gezien als een integrale benadering van circulariteit. Het model benoemt verschillende niveaus van circulariteit en maakt duidelijk welke niveaus de meeste impact hebben op de circulaire economie.

Ir. Hans Spronken | Manager Public Affairs & Technical Support, ROCKWOOL
In het webinar gaat Hans Spronken in op het 10R model toegespitst op steenwol. Isolatiematerialen spelen een belangrijke rol in duurzaamheid vanwege de beperking van energieverbruik, maar hoe duurzaam en circulair is steenwol nu eigenlijk zelf en hoe duurzaam is het productieproces van ROCKWOOL?

Mr. Esther Donders | Procurement Director, Heijmans
Tijdens het webinar zal Esther Donders laten zien hoe circulair bouwen in de praktijk werkt en wat er al wel en niet mogelijk is. Aan de hand van concrete voorbeelden geeft ze inzicht in de daadwerkelijke stand van zaken en ontwikkelingen op dit gebied.

Het webinar ‘Handvatten voor circulair bouwen’ vindt plaats op dinsdag 21 januari 2020 van 12.30 tot 13.30 uur en is na inschrijving gratis te volgen. Ben je verhinderd? Dan kun je het webinar achteraf terugkijken.

Aanmelden webinar



Comments

Nog geen comment.

Maak een comment