Ventilatie bij renovatie systeem C of systeem D
Elke renovatie is uniek en heeft zijn eigen doelen en uitdagingen. Bij het verduurzamen van je woning is er dus ook een aanpak op maat nodig. Via een handig stappenplan helpt Zehnder je kiezen uit verschillende niveaus van ventilatie en verwarming, op basis van jouw specifieke budget en wensen. 
Je bestaande ventilatiesysteem C vervangen
Wil je geen volledig nieuw ventilatiesysteem maar heb je wel al systeem C ventilatie, dan is het een optie om je huidige ventilatiesysteem C op een duurzame wijze te vervangen. Heb je al een ComfoFan S mechanische ventilatiebox van Zehnder, of wil je de CMF(e) vervangen, de voorloper van de ComfoFan S? Dan heb je de mogelijkheid om je huidige ventilatiebox te behouden en alleen het motoronderdeel te vervangen. Het nieuwe, los verkrijgbare motoronderdeel ComfoFan Silent Move Up kan namelijk eenvoudig in de bestaande behuizing worden geïnstalleerd met slechts een paar schroeven en kliks. Omdat de behuizingen van de Zehnder ventilatieboxen altijd hetzelfde zijn gebleven, is deze vervanging snel gebeurd.

Wil je toch liever een volledig nieuwe ventilatiebox? Dan is de nieuwe Zehnder ComfoFan Silent de ideale én superstille systeem C ventilatiebox.
Overschakelen naar ventilatiesysteem D
Een nóg duurzamere oplossing? Dat is de overstap van systeem C naar systeem D ventilatie, oftewel balansventilatie. In tegenstelling tot mechanische ventilatie (systeem C), zijn er bij dit type ventilatie geen raamroosters nodig. Balansventilatie zuivert de binnenkomende lucht en maximaliseert energie-efficiëntie door warmte te hergebruiken. Zo bespaar je op je energiekosten én heb je bovendien geen last van kou, tocht of insecten die via de raamroosters naar binnen kunnen komen.
Een renovatie op de planning? Zo pak je het aan
Of je nu kiest voor het upgraden van je huidige ventilatiesysteem of voor het installeren van een geheel nieuw systeem: gezondheid, comfort en energie-efficiëntie staan hierbij centraal. Aan de hand van je overige renovatiewensen (isoleren, zonnepanelen of een warmtepomp bijvoorbeeld) helpt Zehnder je alvast op weg om de meest duurzame totaaloplossing te realiseren.  

Omdat er de dag van vandaag zoveel verschillende oplossingen beschikbaar zijn en elke renovatie uniek is, kan het soms lastig zijn om het overzicht te behouden. Geen zorgen! Met de juiste producten, slimme systemen en een handig stappenplan als ondersteuning kom je al een heel eind verder.

Download hier het renovatie stappenplan van Zehnder.


Comments

Nog geen comment.

Maak een comment