FOAMGLAS® is BIM-ready
Om de samenwerking van alle partners in het bouwproces te optimaliseren, ontwikkelde FOAMGLAS® met behulp van de technologie van de nv ThorbiQ een eigen online BIM-applicatie (bim.foamglas.be) waarin een BIM-bibliotheek van zijn vele isolatieoplossingen beschikbaar wordt gesteld.

Naast het kunnen raadplegen van allerlei product-specifieke informatie, zoals technische fiches, certificaten, etc. is er ook de optie om de FOAMGLAS® producten als BIM-content te downloaden, in te laden en te plaatsen in een BIM-model.

Bovendien voorziet FOAMGLAS® aan de hand van de FOAMGLAS® plugin voor Revit eveneens in een slimme tool om de bouwprofessionals die met BIM aan de slag zijn, een volledig geïntegreerde ervaring te bieden.

De BIM-bestanden zijn compatibel met Revit, Archicad en IFC, en kunnen gratis worden geïmporteerd in het 3D-ontwerpmodel van elk bouwproject.

BIM (Building Information Modelling) biedt de mogelijkheid om niet enkel tijd maar ook kosten te besparen. Doordat alle noodzakelijke informatie op één plaats staat, kan de effectieve uitvoering van een bouwproject sneller verlopen. Bovendien verkleint het aantal fouten en problemen op de bouwplaats, waardoor het risico op  faalkosten vermindert. 

De keuze van FOAMGLAS® voor BIM kadert in de voortrekkersrol die het reeds vele jaren vervult. Aangezien FOAMGLAS® zeer zwaar inzet op de lange levensduur van zijn isolatiesystemen, is ook het correct en uitvoerig informeren van alle bouwpartners een prioriteit.
Comments

Nog geen comment.

Maak een comment