Zehnder ComfoAir Flex: efficiënt je woning ventileren zonder warmteverlies

Ventileren en verluchten is van essentieel belang. Voor een gezond en optimaal binnenklimaat is een performant ventilatiesysteem noodzakelijk. Zo is de luchtkwaliteit beter én blijft de vochtigheidsgraad op peil. En wat dan met warmteverlies? Geen zorgen: maak kennis met de ComfoAir Flex van Zehnder, de nieuwe plafondventilatie-unit die efficiënt ventileert zónder warmteverlies.?


 
 

Waarom ventileren? 

We brengen, zeker in de winter, veel tijd binnenshuis door. Helaas is de lucht die we daar inademen niet altijd van goede kwaliteit. Heel wat zaken hebben een nefaste invloed op de binnenlucht: huisdieren, (geur)kaarsen, keukengeuren, vocht afkomstig van het koken of de douche, simpelweg de lucht die we uitademen,…

Het gevolg? Een binnenlucht die tot vijf keer meer vervuild is dan de buitenlucht. Die vervuilde lucht heeft een negatieve invloed op onze gezondheid en kan bovendien schimmelvorming op je muren veroorzaken.  

Een efficiënt ventilatiesysteem voert de gebruikte lucht uit onze leefruimtes af en brengt frisse zuurstofrijke lucht naar binnen. Optimale luchtkwaliteit in je woning zorgt er niet alleen voor dat je beter slaapt en meer energie hebt, het verkleint ook de kans op CO-vergiftiging.  


Efficiënt ventileren, mét warmterecuperatie 

Ventileren kan op verschillende manieren, met behulp van één van de verschillende ventilatiesystemen (A, B, C, D, E). 

Wie een nieuwbouwwoning plaatst of zijn/haar huidige woning grondig energetisch renoveert, is verplicht om een volledig mechanisch ventilatiesysteem te plaatsen. Je kan hierbij kiezen voor een systeem C of D. Het systeem C ventileert goed maar filtert de lucht niet. Bij het systeem D is dit wel het geval: de aangevoerde lucht wordt gefilterd en op een aangename temperatuur gebracht voor hij de leefruimtes bereikt. Dit slimme systeem recupereert bovendien ook warmte. Terwijl de lucht continu ververst wordt, blijft de temperatuur in huis op peil zonder extra te moeten verwarmen. Optimaal comfort gegarandeerd!  


Zehnder ComfoAir Flex 250 & 350: de ideale partner voor kleine en middelgrote woningen  

De Zehnder ComfoAir Flex-toestellen zijn een nieuwe generatie ventilatie-units die nog stiller, efficiënter en intelligenter zijn dan hun voorgangers op de markt. Je kan ze verwerken in het plafond en ze zijn toppers binnen het gamma op vlak van onderhoud en service. Bovendien werken ze uiterst geruisloos 

Voor extra gebruiksgemak koppel je snel en eenvoudig jouw toestel aan de Zehnder

Maak een comment