3 soorten terrasverwarmers

Als de winter komt, betekent dit niet dat je binnen moet blijven. Waarom investeer je niet in een terrasverwarmer om toch van de buitensfeer te genieten? Dit verwarmingssysteem is speciaal ontworpen voor gebruik buitenshuis. Je kunt deze heater ook gebruiken om overdekte veranda's te verwarmen. Deze verwarmingsapparatuur is er in vele soorten, uitvoeringen en maten. Wanneer je winkelt voor een terrasverwarmer, vindt je mogelijk elektrische, gas- en propaan verwarmers. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zoals hangend, staand, zittend op het tafelblad en aan de muur bevestigd. Hier zijn verschillende soorten terrasverwarmers op basis van hun brandstof.

Elektrische terrasverwarmers

De elektrische terrasverwarming werkt op elektriciteit en is buiten te gebruiken. Ze worden als veilig en gebruiksvriendelijk beschouwd. Deze kachels hebben een ventilator die lucht over het verwarmingselement blaast, die op zijn beurt de lucht die er doorheen blaast opwarmt. De ventilator circuleert warme lucht door de kamer en zorgt voor een aangename sfeer. Bovendien zijn dit soort kachels eenvoudig te installeren en hebben ze geen onderhoud nodig. Daarnaast zijn ze misschien niet geschikt voor de winter omdat ze veel stroom verbruiken. Je elektriciteitsrekening zal hierdoor stijgen.

Aardgasverwarming

Terrasverwarmers op aardgas gebruiken aardgas om warmte te creëren. Ze hebben een ingesloten verwarmingselement dat aardgas verbrandt en warmte produceert terwijl het brandt. Het gas moet van buiten je huis of appartementsgebouw in de kachel worden geleid, dus deze kunnen alleen buitenshuis worden gebruikt. De terrasverwarmer op aardgas warmt snel op en geeft gelijkmatige stralingswarmte af. Dit is perfect voor grotere ruimtes. Bovendien is het ook milieuvriendelijk omdat er geen elektriciteit nodig is om het te laten werken. Terrasverwarmers op aardgas kunnen intensere warmte produceren dan elektrische terrasverwarmers omdat ze grotere vlammen hebben voor het verbranden van brandstof. Het enige nadeel is dat het professionele installatie vereist en duurder kan zijn dan andere opties.

Propaan terrasverwarmer

De propaan terrasverwarmer gebruikt een kleine tank gevuld met brandstof om warmte te produceren. Dit type kachel biedt een verscheidenheid aan stijlen en maten om uit te kiezen, waardoor het perfect is voor elke buitenomgeving. De propaan verwarmer is draagbaar. Het kan dus gemakkelijk van de ene plek naar de andere worden verplaatst. Het vereist echter wel professionele installatie en regelmatige onderhoudscontroles om goed te blijven werken. Ook is het duurder dan een aardgaskachel. Met de bovenstaande uitleg zou je nu een beter beeld moeten hebben van de verschillende soorten terrasverwarmers, en welke wellicht het meest geschikt is voor jou behoeftes.Comments

Nog geen comment.

Maak een comment