4 Slimme manieren om je woning koel te houden in zomer

De zomer is weer begonnen en we kunnen er niet omheen. We hebben het in de afgelopen jaren al gemerkt en ook dit jaar kunnen we weer een momenten van extreme hitte gaan meemaken. Dat is voor één of twee dagen nog wel uit te houden, maar de hittegolf van 2020 duurde maar liefst 13 dagen en dat is absoluut geen pretje. Gelukkig staat de technologie niet stil en zijn er ook enkele manieren om je woning lekker koel te houden.

1. Rolgordijnen met temperatuursensoren

Je ramen afschermen met verduisterende rolgordijnen is natuurlijk het meest voor de hand liggende oplossing om je woning koel te houden. Door hier temperatuursensoren aan toe te voegen ga je nog een stapje verder. Zo voorkom je namelijk ook dat het niet te donker wordt in je woning. Staat de zon op het zuiden van je huis, dan kunnen de rolgordijnen aan de noordkant van je huis omhoog. Dit valt allemaal gemakkelijk te regelen via een smart home systeem zoals domotica of Apple’s homekit. Voor Apple’s homekit adviseren wij wel een iPhone. Of dit nu een iPhone 12 of een Refurbished iPhone 8 is maakt niet uit.

2. Laat al je elektronica uitgeschakeld

Als apparaten in hun stand-by stand staan dan gaat dit automatisch gepaard met een klein beetje warmte. Denk dus aan je computer, televisie en andere beeldschermen. Laat ze dus niet in stand-bystand, maar schakel ze volledig uit. Het zal hier niet gaan om enkele graden, maar alle kleine beetjes helpen en dit zal ook lichtelijk te voelen zijn op je energierekening. In een stand-by stand verbruiken verschillende apparaten nog steeds een klein beetje stroom.

3. Open je ramen op strategische momenten in de dag

Ondanks dat het in de zomer super warm wordt buiten blijft het belangrijk om je woning voldoende te verluchten. Hiervoor moet je wel de juiste momenten kiezen. Tegen de middag gaan de temperaturen flink omhoog en is het dus belangrijk dat je ramen en deuren dicht zijn. Vooral in de ochtend is de lucht lekker fris en adviseren wij om die ochtendlucht volop naar binnen te laten stromen. Smart ramen zijn er wel maar deze systemen zijn vaak ingewikkeld en duur, dus dit zul je voorlopig nog even met de hand moeten doen.

4. Airconditioner met wifi

Een dure maar blijvende oplossing is het aanschaffen van een airconditioner. Wil je dat de airco ook gemakkelijk van een afstand te bedienen is dan kun je ervoor kiezen om een airco met wifi te kopen waardoor je deze gemakkelijk verbind met je smart home systeem. Zo kun je gemakkelijk de airco alvast aanzetten als je onderweg naar huis bent zodat je thuis kan komen in een verkoeld huis. In de afgelopen jaren krijgen deze monteurs een steeds vollere agenda in de zomermaanden en adviseren wij om al vroeg de keuze te maken. Het plaatsen van een airco duurt ook vaak een dag of 2.

Bespaar en houd geld over door te kiezen voor refurbished

Je huis smart maken vergroot je comfort en zorgt voor verkoeling tijdens de zomermaanden, maar hier zit ook een prijskaartje aan. Rolgordijnen in combinatie met temperatuursensoren kunnen al gauw oplopen tot enkele honderden euro’s. Het extra comfort is natuurlijk niet in geld te vertalen, maar het is wel een drempel voor veel mensen. Maar je kunt ook kiezen voor een Refurbished iPhone in plaats van iedere keer de nieuwste te kopen. Zo hoef je niet de iPhone 12 van € 912 niet te kopen en kun je ook gaan voor een refurbished iPhone 11 van € 529! Dat is weer € 400 die waarmee jij je comfort kunt verhogen. Wil je nog meer voordeel dan kun je ook gaan voor de eerder genoemde iPhone 8, deze is refurbished al verkrijgbaar vanaf € 194. Koop je een refurbished iPhone bij een webshop als refurbished.be dan krijg je ook nog eens 3 jaar garantie bij je aankoop. Dit is heel bijzonder gezien je Apple maar 1 jaar standaard garantie geeft.Comments

Nog geen comment.

Maak een comment