4 Tips om energie te besparen in badkamers

Er zijn allerlei maatregelen te nemen om in huis energie te besparen. Vaak denk je dan aan bijvoorbeeld het isoleren van muren of vloeren of aan het installeren van zonnepanelen. Minder vaak is er aandacht voor specifieke ruimtes, zoals de badkamer. Dit is echter ook een ruimte die zich prima leent om energiebesparende maatregelen door te voeren. Badkamer inspiratie combineert dan uitstekend met onderstaande vier tips voor het besparen van energie in de badkamer.

1. Waterbesparende douchekop en kraan

Een van de simpele en efficiënte manieren om in badkamers op energie te besparen, is door een waterbesparende douchekop en kraan te installeren. Een douchekop die per minuut een maximaal aantal liter water geeft, bespaart energie. Dat geldt eveneens voor het gebruik van een waterbesparende kraan bij de wastafel in de badkamer. Je verbruikt in verhouding namelijk veel minder warm water dan wanneer je een kraan en douchekop heeft zonder waterbesparende eigenschappen. Uiteraard is het ook mogelijk om korte douches te nemen om zo nog meer energie te besparen. Bij een tweede toilet in de badkamer is het ook mogelijk om voor een waterbesparend toilet te kiezen.

2. Installeer een thermosstaatkraan

Een andere manier om energie te besparen in de badkamer is door een thermosstaatkraan te installeren. Het voordeel van het gebruik van een thermosstaatkraan is dat het water sneller verwarmt tot de temperatuur die je hebt ingesteld. Een thermosstaatkraan biedt wat dat betreft ook uitkomst bij het vullen van het bad. Hoewel een bad nemen natuurlijk wel meer energie kost dan een korte douche.

3. Isoleer het bad

Er is nog een manier om energie te besparen door slim met warm water om te gaan. Als je de badkuip isoleert, blijft het water namelijk langer warm. Je hoeft dan niet als je lang in bad zit extra warm water toe te voegen. Verder zijn er nog veel meer tips om energie in de badkamer te besparen of om er een duurzaam karakter aan toe te voegen. Denk maar aan het gebruik van duurzame materialen, zoals voor een badkamermeubel.

4. Schaf een zonneboiler aan

In het kader van een grote energiebesparing in de badkamer is het aan te raden om een zonneboiler aan te schaffen. Een zonneboiler zorgt voor een forse besparing op energie. Daarbij kan je denken aan de helft van het verbruik van energie voor warm water. Mochten er in de badkamer ramen van enkel glas zijn dan is het mogelijk deze te vervangen door dubbelglas.Comments

Nog geen comment.

Maak een comment