EPB-verslaggever

We zien dat de EPB-verslaggeving door veel bouwheren wordt beschouwd als een wettelijk verplichte formaliteit. Je EPB-verslaggever kan echter een grote meerwaarde bieden voor je project door een oplossing op jouw maat te voorzien die voldoet aan de eisen. Hierdoor win je de kost voor de EPB-verslaggever al snel terug. Daarom is het belangrijk om een goede EPB-verslaggever te kiezen. Bij je keuze hou je best rekening met volgende punten:


  1. Kies voor iemand met ervaring. Iemand die al heel wat projecten heeft uitgevoerd kent de wetgeving en EPB-software door en door en zal daardoor het beste resultaat kunnen voorleggen.
  2. Ga voor een goede prijs-kwaliteit verhouding. Kies bij voorkeur voor een groter kantoor zoals MijnEPB waar de beste service geleverd wordt aan een scherpe prijs.
  3. Zoek meerwaarde. Vraag niet gewoon een EPB-studie maar laat je doorheen het bouwproces door een team van specialisten begeleiden bij de te maken keuzes m.b.t. duurzaamheid, energie, ventilatie, verwarming, hernieuwbare energie, enz.
  4. Vraag zeker na of je ongelimiteerd simulaties kan vragen. Op die manier breng je de verschillende mogelijkheden bij elke keuze optimaal in kaart. Ga je bijvoorbeeld best voor een verwarmingsketel op aardgas of een warmtepomp? Een simulatie van beide mogelijkheden kan de doorslag geven.
  5. Kijk na wat de ervaringen van anderen zijn met de EPB-verslaggever: zoek online naar eventuele positieve of negatieve berichten.


Comments

Nog geen comment.

Maak een comment