6 redenen om je cv-ketel te vervangen

Een goeie cv-ketel gaat lang mee. Toch zijn ze niet oneindig te gebruiken. Om te bepalen wanneer je cv-ketel aan vervanging toe is, moet je letten op een zestal tekenen. Weet jij wanneer jouw ketel aan vervanging toe is?

In dit artikel vertellen we jou waar je op moet letten, zodat je precies weet wanneer je je cv-ketel moet vervangen.

1. Geen warm water

De eerste reden is meteen de meest belangrijke. Het is de reden dat je een cv-ketel in huis hebt: je huis voorzien van warm water. Wanneer je merkt dat het water uit de kraan pas na lange tijd warm wordt, dan weet je dat je toe bent aan een nieuwe cv-ketel. Niet alleen vervelend, maar ook een verspilling van water. Is dit bij jou het geval en wil je meteen een nieuwe aanschaffen? Technim heeft cv-ketels en losse onderdelen van verschillende merken, zodat jij altijd comfortabel in je huis kunt verblijven.

2. De houdbaarheidsdatum van uw cv-ketel is verstreken

Als vuistregel kun je aanhouden dat een cv-ketel tot 15 jaar meegaat. Bij langer gebruik neemt het rendement sterk af. Bovendien heb je vaker last van storingen van de ketel. Dit is vervelend, want een storing komt nooit op het goede moment. Bij kou in huis wil je meteen de verwarming aanzetten om bijvoorbeeld comfortabel thuis te werken.

3. Verbouwing aan uw huis

Bij een verbouwing aan uw huis is een vervanging van uw cv-ketel goed denkbaar. Een cv-ketel is namelijk gebouwd met een maximale capaciteit, die is afgestemd op de grootte van uw woning. Wanneer u uw huis verbouwd neemt de inhoud van uw huis naar alle waarschijnlijkheid toe, ervan uitgaand dat het gaat om een uitbreiding. Wilt u dus ook comfortabel in uw nieuwe aanbouw zitten, dan is een nieuwe cv-ketel een goed idee.

4. U wilt besparen op uw energierekening

Met de almaar oplopende kosten voor de energierekening, is het logisch dat u het maximale uit uw cv-ketel wilt halen. Bij een verouderde cv-ketel wordt het rendement steeds minder. Met andere woorden, u betaalt meer voor dezelfde hoeveelheid warmte. En dat is nog los van de oplopende energieprijs! Overweeg dus een nieuwe ketel, als u wilt besparen op de energierekening.

5. De cv-ketel maakt lawaai

Een nieuwe, optimaal werkende, cv-ketel is nagenoeg geruisloos. Valt het u op dat uw ketel lawaai maakt? Mogelijk is dit een teken om een nieuwe cv-ketel te nemen.

De ketel kan echter verschillende geluiden maken. Hoort u bijvoorbeeld een tikkend geluid, dan kan ontluchten voldoende zijn. Bromt of zoemt de ketel constant, dan bent u mogelijk toe aan een vernieuwing van de ketel. Weet u het niet zeker, dan kunt u altijd een installateur om advies vragen.

6. De waarde van uw woning verhogen

Denkt u er aan nu of binnenkort te verhuizen? Ook dan is een nieuwe cv-ketel het overwegen waard. Bij het bepalen van de waarde van uw huis wordt meer dan ooit gekeken naar de duurzaamheid van de woning. Hier draagt de cv-ketel een sterke bijdrage aan.

Bij het verkopen van uw huis heeft een nieuwe cv-ketel dus zeker meerwaarde. Natuurlijk is het aan u om te bepalen of het de investering waard is.Comments

Nog geen comment.

Maak een comment