6x inspiratie voor een vakantiegevoel in je tuin

We dromen allemaal van tropische oorden en idyllische bestemmingen voor een welverdiende vakantie. Maar wist je dat je die vakantiesfeer ook gewoon thuis kunt ervaren? Je achtertuin biedt een perfecte ruimte om een vakantieparadijs te creëren waar je het hele jaar door van kunt genieten. Hier zijn 6 ideeën om een vakantiegevoel te creëren in je tuin:

1. Tropische beplanting en kleurenpracht

Breng de tropen naar je eigen tuin door te kiezen voor exotische planten en kleurrijke bloemen. Denk aan palmbomen, varens, bananenplanten en hibiscus. Deze planten voegen niet alleen een tropisch accent toe aan je tuin, maar ze brengen ook die typische vakantiesfeer met zich mee. Kies voor felle kleuren zoals roze, oranje en geel om een levendige uitstraling te creëren.

2. Richt een ontspanningshoekje in

Richt een gezellige hoek in waar je kan ontspannen en tot rust kan komen. Denk aan comfortabele ligstoelen van Hanolux, met zachte kussens erin. Voeg een parasol toe voor wat schaduw op warme dagen en een kleine bijzettafel waarop je je favoriete drankje kan neerzetten.

3. Voeg een element van water toe

Niets brengt zo'n gevoel van ontspanning teweeg als het geluid van stromend water, toch? Overweeg daarom om een fontein, een waterval of zelfs een kleine vijver toe te voegen aan je tuin. Hier kom je dan tot rust na een drukke werkdag of neem je bij goed weer zelfs een duik.

4. Creëer een buitenkeuken

Niets dat meer een vakantiegevoel geeft, dan een heerlijk diner klaarmaken in de buitenlucht. Installeer een OFYR barbecue of een pizzaoven waar je heerlijke maaltijden bereidt in de buitenlucht. Voeg een eettafel en comfortabele stoelen toe zodat je samen met vrienden en familie geniet van lange zomeravonden vol lekker eten en gezelligheid.

5. Hang/plaats verlichting voor een magische sfeer

Voeg wat verlichting toe aan je tuin om een magische sfeer te creëren zodra de avond valt. Denk aan lantaarns, sfeerlichtjes en kaarsen die zorgen voor een warme gloed en een romantisch gevoel. Je kan ook kiezen voor solarlampen die overdag opladen en 's avonds automatisch aangaan, zodat je tuin altijd prachtig verlicht is.

6. Bouw een buitenbioscoop

Breng het vakantiegevoel naar een hoger niveau door een buitenbioscoop op te zetten in je tuin. Hang een groot scherm op tussen twee bomen of investeer in een draagbaar projectiescherm. Zet comfortabele stoelen neer met wat dekens en kussens voor extra comfort. Nodig tot slot vrienden en familie uit voor een knusse filmavond onder de sterrenhemel.Comments

Nog geen comment.

Maak een comment