All-electric of Hybride warmtepomp? voordelen en verschillen

Als u een goede warmtepomp aanschaft kunt u enorm veel energie besparen. Deze systemen werken over het algemeen erg goed, maar zijn door de hoge investering alleen maar winstgevend voor goed geïsoleerde huizen met een lage temperatuur verwarming. Een hybride warmtepomp is goedkoper dan een all-electric en deze kan ook worden gebruikt met standaard radiatoren.

Wat is een All-electric warmtepomp

Een elektrische warmtepomp (all-electric) werkt op elektriciteit. De installatie haalt warmte uit de lucht of het grondwater om een woning of water te verwarmen. Hierbij is het niet langer nodig om een CV-ketel op gas te gebruiken om warmte en warm water te produceren.

Wat is een Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een relatief snelle manier om je woning duurzaam te verwarmen. Het is namelijk een aanvulling op je bestaande CV-ketel. Een hybride warmtepomp werkt op elektriciteit en koppel je aan de CV-ketel. De warmtepomp zorgt ervoor dat het voor een groot deel in huis warm blijft. De CV-ketel springt bij als het buiten heel erg koud is. Als je huis matig geïsoleerd is dan is een hybride warmtepomp al geschikt. Je verbruikt tot wel 70% minder gas voor de verwarming van het huis en sanitair warm water, energiezuinig voor gebruik.

Wat is het verschil

Het belangrijkste verschil tussen all electric en hybride warmtepomp is de mate van energiebesparing en benodigde investering. Beide systemen zijn duurzame en energiezuinige opties voor het verwarmen van je woning. De warmtepomp is altijd een hybride of een all-electric. Een hybride is een uitbereiding op de bestaande CV-ketel en een all electric is een vervanging van de CV-ketel. De hybride warmtepomp heeft twee apparaten, omdat de warmtepomp en de CV-ketel die bijspringt op de koude dagen. Een all-electric daarin tegen is een krachtige warmtepomp die het hele jaar door zonder hulp van een ander apparaat uw huis kan verwarmen. Hybride warmtepompen zijn goedkoper en hebben weinig aanpassingen in isolatie en/of afgiftesysteem.

All electric of Hybride

Wanneer isoleren van je woning niet mogelijk is, maar je wel op een milieuvriendelijkere manier je woning wilt verwarmen, kies dan voor een hybride warmtepomp. Wanneer de isolatie van je woning wel een mogelijkheid is, kies dan voor een all-electric warmtepomp.

Hybride warmtepomp voordelen

  • Goed toepasbaar in bestaande woning.
  • Goedkoper dan een all-electric warmtepomp.
  • Eenvoudige installatie.

All-electric warmtepomp voordelen

  • Volledig elektrisch.
  • Goed toepasbaar in een nieuwbouw woning.
  • Tot 60% minder CO2 uitstoot.


Comments

Nog geen comment.

Maak een comment