Besparen op je energie met deze tips

Met de huidige tarieven willen we natuurlijk allemaal zoveel mogelijk besparen op onze kosten voor gas en stroom. Omdat veel mensen het toch nog steeds lastig vinden om te kunnen bepalen hoe ze dit het beste kunnen doen, hebben wij een aantal tips voor je die je hierbij kunnen helpen. Zo hebben we een aantal eenvoudige tips die je direct kunt toepassen, maar ook een aantal tips die een wat grotere investering van je vragen. Lees deze tips dus rustig door en kijk wel voor jou van belang zijn er waar jij misschien wel iets mee kunt. Uiteraard ben je volledig vrij om te bepalen of het wel of niet iets voor je is.

Zorg voor een goed geïsoleerd huis

Om er in de wintermaanden voor te zorgen dat de warmte binnen blijft, is een goed geïsoleerd huis ontzettend belangrijk. Dit zorgt er namelijk niet alleen voor dat je huis veel langer warm blijft, maar ook dat de kou buiten blijft. Dat zorgt er direct voor dat je dus ook minder gas nodig hebt voor het verwarmen van je huis, waardoor je dus goedkoper uit bent. Het isoleren kun je op meerdere manieren doen. Wel is het raadzaam om naast het laten isoleren van je huis ook iemand te laten kijken naar eventuele koudebruggen in de woning. Deze zijn namelijk funest voor de temperatuur en zijn eenvoudig met een kantplank te verhelpen.

Zonnepanelen

Naast steenwol kopen om je huis te isoleren, is het ook goed om eens te kijken naar het rendement wat zonnepanelen je kunnen bieden. Zo kun je namelijk niet alleen besparen op het gas, maar kun je ook zelf je eigen stroom opwekken. Door voldoende panelen te plaatsen, kun je zelfs het volledig stroomverbruik bij je thuis hiermee voorzien. Dat betekent dus dat je eenmalig investeert in zonnepanelen en de kosten voor je stroom wegvallen. Met de huidige prijzen duurt het dan ongeveer 8 jaar voordat je ze hebt terugverdiend, terwijl ze gemiddeld zo’n 20 jaar meegaan. Kortom, je hebt dan 12 jaar gratis stroom. Wel is het natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Zo is het aantal zonuren belangrijk, maar ook je verbruik. Stel je verbruikt ontzettend veel stroom, dan duurt het natuurlijk langer voordat je ze hebt terugverdiend.

Let op je energieverbruik

Uiteraard kun je allerlei zaken aan het huis laten doen om ervoor te zorgen dat je energieverbruik wordt beperkt. Toch is het ook raadzaam om rekening te houden met zaken zoals de tijd die je onder de douche staat, maar ook de thermostaat die je voor dat je naar bed gaat een uur eerder een paar graden lager kunt zetten. Je zult namelijk zien dat wanneer je naast de andere maatregelen ook deze maatregelen neemt, je enkele tientallen euro’s per maand kunt besparen. hoe fijn is dat? Door hier met elkaar allemaal op te letten, zorg je er niet alleen voor dat je energierekening omlaag gaat, maar draag je ook bij aan het verminderen van de CO2 uitstoot.Comments

Nog geen comment.

Maak een comment