Denkt u aan design, architectuur en duurzaam? Denk aan HPL!

De wereld van vandaag is voortdurend op zoek naar nieuwe ontwikkelingen. Er is een enorme materiaaltechnologie en wetenschappelijk inzicht nodig om betere manieren te bedenken om ervoor te zorgen dat aan toekomstige behoeften wordt voldaan.

Terwijl de kennis van het verleden in de bouw en architectuur de basis legt voor een sterk ontwerp, creëren de huidige materialen en technologie een behoefte aan duurzame, haalbare en vindingrijke opties om aan de gevarieerde eisen te voldoen.

Met deze behoefte aan veranderingen in het achterhoofd, maakt het assortiment HPL-platen een van de favoriete materialen die voor de bouw worden gebruikt.

Wat is een HPL plaat?

HPL (High Pressure Laminate plaat) is om het op een eenvoudige manier te zeggen - een betere versie van kunststof laminaten. Met veel specificaties toegevoegd aan het ontwerp, wordt het nu beschouwd als een van de meest decoratieve en duurzame materialen die in de bouw kunnen worden gebruikt. HPL-platen zijn gelaagd om de structurele stevigheid en taaiheid te maximaliseren met lekvrije eigenschappen. HPL-platen worden gemaakt door verschillende lagen kraftpapier en fenolhars samen te smelten. Ook is er onder andere spaanplaat of MDF toegevoegd aan het materiaal om het een stevige basis en taaiheid te geven.

Het bekendste merk HPL plaat is Trespa®.

Duurzaamheid

HPL-platen zijn 100% onderhoudsvrij. De platen zijn vocht- en weerbestendig, waardoor ze een populair zijn bij architecten en ontwerpers. Hierdoor hebben architecten een gemakkelijke keuze om de milieu-impact op gebouwen te reduceren.

Daarnaast zijn de platen schokbestendig, krasbestendig. HPL-platen voor gevelbekleding hebben ook een hoge UV- bestendigheid. Dit maakt het ideaal voor ventilatie in gebouwen, waardoor ze beter geschikt zijn voor ecologische en duurzame milieubewuste impact.

Afgezien van bovenstaand is een bijkomend voordeel van HPL-platen: het gemak van installatie. Hierdoor past het overal en kan het in elke gewenste design worden verwerkt. Ook is het gemakkelijk te verwijderen nadat het eenmaal gemonteerd is. Dit maakt het zeer gebruiksvriendelijk.Comments

Nog geen comment.

Maak een comment