Duurzaam bouwen, wat is het en waarom zou je het doen?

Duurzaamheid. Je hoort het tegenwoordig steeds meer. Hierbij kun je denken aan duurzaam woningen, maar ook producten die we dagelijks gebruiken duurzamer maken. Waarom is dit zo belangrijk? En hoe doe je dit? Hieronder lees je meer over duurzaam bouwen, dus als je meer wilt weten kun je snel verder lezen!

Wat is duurzaamheid?

Ongetwijfeld ben je zelf al bezig met duurzaamheid. Bij duurzaamheid draait het om economisch, sociale en leefomgeving behoeften. Je wilt het liefste zo lang mogelijk op deze aarde kunnen leven. Hier moet iedereen een steentje aan bijdrage. De meeste mensen denken bij duurzaamheid aan het scheiden van afval, maar er zijn nog genoeg andere manieren om mee te helpen aan de duurzaamheid.

Wat is duurzaam bouwen?

Aan duurzaamheid werd vroeger niet veel gedaan. Omdat we tegenwoordig steeds beter weten wat wel en niet goed is, proberen we hier ook rekening mee te houden. Daarom worden de huizen tegenwoordig duurzamer gebouwd en worden daarnaast oudere woningen duurzamer verbouwd. Er wordt tijdens deze verbouwingen rekening gehouden met de effecten op het milieu. Dit wordt niet alleen tijdens verbouwingen gedaan, maar ook tijdens het slopen en renovaties. Tijdens het bouwen kijken ze naar de toekomstige uitstoot van de woning of het gebouw. Daarnaast kijken ze ook naar de levensduur om ervoor te zorgen dat deze zo lang mogelijk is.

Waarom zou je duurzaam gaan bouwen?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen staan bij een duurzame verbouwing de effecten op het milieu centraal. Naast de energiebesparing die bij een verbouwing centraal staat, staan ook het gebruik van duurzame materialen, juiste ventilatie, een goede leefomgeving en het verantwoordelijk watergebruik centraal.

Hoe kan ik nu duurzaam bouwen?

Het kan best lastig zijn om te beginnen met een verbouwing. Dit is al helemaal lastig als je het ook nog eens zo duurzaam mogelijk moet doen. Het is belangrijk om bij het ontwerp al goed rekening te houden met de technische levensduur. Niet alleen de technische levensduur is belangrijk, want ook moet er gekeken worden naar de materiaalkeuze. Hierbij is het verstandig een ontwerp te laten maken door een professional. Diegene weet al veel af van deze verbouwingen. Wanneer het ontwerp klaar is zal hij deze afdrukken. Hierdoor kan je het ontwerp duidelijk zien. De ontwerper heeft de printer via PrintAbout aangeschaft. Daar kon hij een printer en inktpatronen kopen. Door middel van de goede afdruk krijg je een helder beeld. Naast dat er bij het ontwerp al rekening gehouden kan worden met duurzaamheid, kan hier tijdens de verbouwing ook zeker nog rekening mee gehouden worden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld verschillende technieken toepassen die ervoor zorgen dat er zo min mogelijk onnodig energie- en materiaalgebruik is.

Is een duurzame verbouwing duur?

Natuurlijk zijn de kosten ook erg belangrijk. Bij iedere verbouwing komen veel kosten kijken. Hoewel de meeste mensen duurzaamheid als iets belangrijks zien, zullen de kosten toch meespelen voor de uiteindelijke keuze. Een groot voordeel bij een duurzame verbouwing is dat de kosten makkelijk te overzien zijn. Voor de grond- en bouwkosten ben je in verhouding iets meer kwijt, maar uiteindelijk zijn de kosten voor het onderhoud een stuk lager.Comments

Nog geen comment.

Maak een comment