Duurzaamheid steeds belangrijk voor bouwbedrijf en bewoners

Bij nieuwbouwprojecten, renovaties en bijvoorbeeld de realisatie van een aanbouw aan een woning, speelt duurzaamheid een steeds belangrijker thema. Niet voor niets! Door te investeren in de duurzaamheid van woningen worden de maandelijkse vaste lasten voor bewoners beperkt. Denk aan de keuze voor glas met een lage Ug-waarde, om zo het verlies van warmte uit de woning tot een minimum te beperken. Zeker bij een tussenwoning zal pas laat in het jaar energie benodigd zijn om de ruimtes te kunnen verwarmen. Een andere vorm van duurzaamheid: verschillende aanbieders van groene energie vergelijken middels een online tool.

Deze tools vertellen bewoners, maar ook zakelijke afnemers in een mum van tijd welke leverancier het beste aanbod doet. Houd bij de energieprijzen vergelijken rekening met het gegeven dat groene stroom vaak duurder is dan grijze stroom. Het kan een bewuste, principiële keuze zijn om voor een groene leverancier te kiezen.

Inzet van een aggregaat met zonnepanelen

Bouwbedrijven hebben bij de realisatie van projecten niet alleen de mogelijkheid om te kiezen voor een groene energieleverancier. Voor hen is het ook interessant te kijken naar bijvoorbeeld een duurzaam aggregaat met zonnepanelen. De stroom die overdag op de bouwplaats gebruikt wordt, is bij de inzet van deze duurzame aggregaten grotendeels groen. In de winter is het gebruik van zo’n aggregaat niet altijd mogelijk door een beperkt aantal zonuren. Het kan een reden zijn om voor een efficiënt hybride model te kiezen met een hoog rendement.

Naast de keuze voor een groen aggregaat met zonnepanelen, is het voor bouwbedrijven interessant om hun werkplaats te verduurzamen. Stap over op led-verlichting en kies bijvoorbeeld voor de montage van zonnepanelen op het platte dak van de loods. Het voordeel van een plat dak is dat zonnepanelen in precies de juiste hoek gemonteerd kunnen worden.

Zonnepanelen op het dak van woningen

Ook de daken van nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig vrijwel standaard van een aantal zonnepanelen voorzien. Zo worden toekomstig bewoners ondersteund in het nastreven van een duurzame levensstijl. Wie uit een woning op gas komt, zal in het begin even moeten wennen aan het moment waarop apparaten als een vaatwasser en wasmachine gebruikt worden. Het is bij de keuze voor zonnepanelen op het dak verstandig deze apparaten overdag, in plaats van in de avond in te schakelen. De opgewekte groene stroom wordt op deze manier direct gebruikt. Het verkopen van groene stroom aan de energieleverancier loont over het algemeen niet.Comments

Nog geen comment.

Maak een comment