Een traplift, wat moet dat kosten?

Een traplift maakt het veiliger om op en af de trap te gaan . Bovendien is niet alleen de financiële impact van de aankoop en installatie beperkt, moderne modellen trapliften zijn ook uiterst energiezuinig. Het prijskaartje uitgelicht.

Behoorlijke aankoopsom, aanzienlijke subsidies

De meerderheid van de Belgische senioren blijft het liefst zo lang mogelijk thuis wonen. Eén van de hulpmiddelen die dat mogelijk maakt, is een traplift. Vrees je voor een prijskaartje van minstens 10.000 euro? Niet nodig: je hebt al een traplift vanaf 2.800 euro.

Bovendien voorzien tal van organisaties, provincies en gemeentes subsidies om het kostenplaatje te drukken. Op basis van de situatie tikt die premie aan tot net geen 8.400 euro. Zo is er daarnaast ook de Vlaamse aanpassingspremie om een woning af te stemmen op wie een dagje ouder wordt.

Wil je nog meer besparen? Overweeg dan zeker een tweedehands traplift. Bij enkele aanbieders, zoals marktleider Otolift, kan je ook een traplift huren, met onderhoud, service en garantie inbegrepen. Dé oplossing als je de traplift maar een beperkte tijd nodig hebt.

Installatie kost (vaak) geen cent

Voor wie slim kiest, bedraagt de installatieprijs van een traplift nul euro. Bij bepaalde aanbieders is die namelijk helemaal inbegrepen in de prijs. Bovendien komt er bij de montage geen kap- en breekwerk aan te pas: de lift wordt netjes op de trap vastgeschroefd met kleine steunen, die op hun beurt netjes worden afgedekt met een subtiel afdekkapje. De muur en trap blijven ongeschonden, ook als je de traplift laat afbreken. Kortom: de marktwaarde van de woonst blijft hetzelfde.

Zuinig verbruik

Om de traplift te gebruiken heb je alleen een stopcontact nodig. Een aparte groep in de meterkast hoeft dus niet. Bovendien ligt het energieverbruik van moderne modellen heel laag. Ze werken op een standaard stopcontact en verbruiken niet meer dan 50 watt.

Valt de stroom uit? Dan maakt de traplift dankzij de slimme accu-aandrijving en het ingebouwde noodprogramma altijd de rit af. Bovendien kan de lift nog meerdere keren gebruikt worden. Zo overbrug je moeiteloos een elektriciteitspanne.Comments

Levasrevsoj@hotmail.com 12:12, 01-11-2019

Leuk artikel. De prijzen kunnen nog goedkoper: namelijk tweedehands trapliften. Prijzen vanaf 1790€. Zie ook www.mobilift.be

Maak een comment