Energie besparen met slimme raamdecoratie

Het besparen energie wordt een steeds belangrijker onderwerp in de toekomst. Veel mensen houden en graag een extra zakcentje over aan het einde van de maand en ze zijn meer bewust van een beter milieu. Veel slimme apparaten die tegenwoordig op de markt komen denken hieraan mee. Zo ook slimme raamdecoratie. Slimme raamdecoratie biedt op veel fronten mogelijkheden om energie te besparen in je huis. Weinig mensen denken hieraan maar het is toch een belangrijke stap in het zuiniger maken van je woning. Ben je benieuwd hoe slimme raamdecoratie bijdraagt aan een zuinigere woning? Lees dan snel verder.

Slimme raamdecoratie

Slimme raamdecoratie heet niet voor niks slim. Deze soort raamdecoratie is namelijk zo geprogrammeerd dat ze kunnen samenwerken met veel verschillende slimme speakers maar ook met slimme zonnesensoren. En dat laatste is heel interessant als je het hebt over het besparen van energie. Als je slimme raamdecoratie koppelt aan een zonnesensor houdt deze de hele dag de stand en de kracht van de zon in de gaten. En deze sensor kan vervolgens een signaal doorsturen naar de slimme raamdecoratie. De elektrische rolgordijnen of jaloezieën gaan dan ook automatisch naar beneden of omhoog als dat van toepassing is. Zo hoeft de airco of de verwarming ook minder vaak aan maar ook het licht is minder nodig. Omdat de slimme raamdecoratie zelf bepaald wanneer het te licht of te donker is hoef je zelf amper de lamp nog aan te doen!

Isolerende raamdecoratie

Als je de juiste isolerende raamdecoratie in huis haalt is het ook eenvoudig om energie te besparen. Dat is niet alleen goed voor het klimaat maar ook voor je portemonnee. Isolerende raamdecoratie zorgt er namelijk voor dat de warmte in de winter goed binnen blijft waardoor de verwarming minder vaak aan hoeft. Ook in de zomer blijft de warmte beter buiten en zo hoeft de airco weer minder vaak aan. Gordijnen die tot de grond komen maar ook rolgordijnen zorgen er ook voor dat het minder tocht in huis. Zo bespaar je ook weer op de energierekening. In een. Vrijstaand huis met enkelglas kan dit bijna 200 euro per jaar schelen. En dat is toch weer mooi meegenomen.

Andere mogelijkheden

Er zijn echter veel meer slimme apparaten die bijdragen aan een beter klimaat en vriendelijk zijn voor je klimaat. Je kan bijvoorbeeld denken aan een slimme thermostaat. Deze regelt de hele dag door de temperatuur in je huis. Zo doe je minder vaak de verwarming een graag hoger en is het altijd de perfecte temperatuur in je huis!Comments

Nog geen comment.

Maak een comment