Groene stroom vanuit Nederland

In de tijd waarin duurzaamheid een belangrijke rol speelt, kan duurzame energie ook niet ontbreken. Er zijn verschillende manieren van het opwekken van duurzame energie. Sommige manieren kunnen alleen gedaan worden door bedrijven, maar er is ook een manier om zelf bij te dragen aan het opwekken van duurzame energie. In deze blog gaan we het hebben over twee manieren, van het opwekken van duurzame energie.

Energie opwekken met de wind

Een effectieve manier van het opwekken van duurzame energie, gebeurt met het gebruik van windmolens. Tegenwoordig kom je steeds vaker de zogeheten windmolenparken tegen, deze parken worden aangelegd door grote energieleveranciers. De reden achter het plaatsen van de vele windmolens is, dat er op deze manier efficiënt duurzame energie kan opwekken. Naast dat duurzaamheid van groot belang is voor de toekomst, staat het voor een bedrijf ook goed in het imago om duurzaam te ondernemen.

Het nadeel van windmolens is wel dat wanneer een windmolen niet meer bruikbaar is, dat deze windmolen nog niet gerecycled kan worden. Aangezien een windmolen erg groot is, is het recyclen van de windmolen een grote en dure klus. Ook kan een windmolenpark voor horizonvervuiling zorgen, maar aan de andere kant is het wel nodig om op deze manier duurzame energie op te wekken. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de groene stroom van Pure-Energie, wekt deze energieleverancier meer als 90% van zijn stroom op met windmolens.

Energie opwekken met de zon

Tegenwoordig zie je ook steeds meer zonnepanelen verschijnen, op grote boerderij stallen of op huizen liggen steeds vaker zonnepanelen. Energieleveranciers maken al langer gebruik van het opwekken van duurzame energie met behulp van zonnepanelen. Als je zonnepanelen vergelijk met windmolens, zijn zonnepanelen nog heel opkomend. Net als dat er windmolenparken zijn, zie je ook steeds vaker zonnepaneelparken verschijnen. De aanbieder Pure Energie maak ook gebruik van zonnepanelen, het deel wat niet opgewekt wordt door de windmolens vullen ze aan met stroom wat wordt opgewekt met zonnepanelen.

Het voordeel van zonnepanelen is ook dat deze veel ‘mooier’ te plaatsen zijn dan windmolens. Zonnepanelen kunnen makkelijk op het dak van een huis of een bedrijfspand geplaatst worden, waardoor er geen horizonvervuiling ontstaat. Wanneer er een zonnepanelenpark aangelegd wordt is dit uiteraard een ander verhaal. Doordat zonnepanelen makkelijk op een dak te plaatsen, is het voor de gewone consument ook toegankelijk om zonnepanelen te nemen. En zo dus onafhankelijk te worden van een energiemaatschappij.Comments

Nog geen comment.

Maak een comment