Haal het maximum uit je badkamer

Het belang van een badkamer in een woning mag niet onderschat worden. Het is vaak een van de kleinere ruimtes in een huis of appartement, maar je start en eindigt je dag er wel. Of je nu een kleine of een grote badkamer hebt, het is altijd interessant om zoveel mogelijk uit een bepaalde ruimte te halen. Bij een badkamer kan dit op verschillende manieren.

Maak de keuze tussen een douche of bad

Indien je badkamer groot genoeg is, heb je natuurlijk veel meer mogelijkheden maar niet in alle badkamers heb je de plaats om zowel een bad als een douche te plaatsen. Belangrijk is dus om voor jezelf uit te maken wat voor jou de voorkeur heeft. Sommige mensen verkiezen een bad omdat ze daar volledig tot rust in kunnen komen. Anderen hebben dan weer liever een korte en snelle douche in de ochtend. De ideale tussenweg is een bad te plaatsen met daarop een douchescherm om beide te combineren. Echter past dit niet in de stijl van elke badkamer.

Wel of geen toilet in je badkamer

De volgende keuze die je moet maken, is of er plaats is voor een extra toilet in je badkamer. Als je dit graag wil, kan je plaats besparen door een toilet aan een muur te plaatsen. Een voorbeeld hiervan is een Geberit toilet. Natuurlijk is niet iedereen een voorstander van een toilet in een badkamer, of het nu een Geberit toilet is of niet. De belangrijkste reden is dat de badkamer dan volledig bezet is wanneer iemand op het toilet zit. Dit is niet handig wanneer iemand anders nog snel in de badkamer moet zijn. Voor wat extra privacy kan je je toilet achter een halfopen wand plaatsen.

Kleed je badkamer aan zoals jij het wil

Naast de praktische kant, is het dan ook leuk als je je badkamer kan aankleden met kleine, maar functionele zaken. Een van de meest voorkomende zaken is natuurlijk een spiegel. Zo kan je een laatste check-up doen van je gezicht en je haar voordat je je woning verlaat. Vandaag de dag heb je allerlei soorten spiegels. Zo kan je kiezen tussen ronde of rechthoekige spiegels. Wil je graag wat extra ruimte creëren? Dan kan je ook een spiegel combineren met een opbergkastje. Daar worden meestal kleine zaken zoals medicatie of tandpasta in opgeborgen.

Een badkamer is niet volledig zonder verwarming. Wanneer je uit je douche of uit je bad komt, wil je niet graag in een koude ruimte terechtkomen. Gelukkig kan je ook je verwarming multifunctioneel maken. Zo bestaan er verwarmingen die je in de lengte aan de muur kan hangen en die gebruikt kan worden om natte handdoeken op te hangen. Een bijkomstig voordeel is dat die handdoeken zo sneller kunnen drogen. Wil je graag wat groen in je badkamer? Kies dan voor tropische planten die in een vochtige ruimte helemaal tot hun recht komen.Comments

Nog geen comment.

Maak een comment