Hoe elektrotechniek de Belgische industrie vormgeeft

Langzaam maar zeker is de elektrotechniek de industrie aan het veroveren. Waar vroeger alles mechanisch gebeurde, gaat het nu meer en meer over automatische, elektrisch gestuurde processen in de industrie. Dat betekent dat er ook alsmaar meer specialisten in elektrotechniek nodig zijn. Ook onze Belgische industrie ontsnapt hier niet aan. Een bedrijf als Nedelko is dan ook fulltime bezig om deze elektrotechniek te verbeteren, nieuwe oplossingen te zoeken en toe te passen in de industrie. Elektrotechniek wordt omschreven als de studie en de toepassing van elektriciteit en elektrische velden. Zowel in het privéleven als in de industrie is elektrotechniek onmisbaar geworden. Bij Nedelko weten ze er alles van. We zijn dan ook bij hen gaan kijken en vonden voor jou waarom elektrotechniek zo belangrijk is. Ontdek het hieronder.

Elektrotechniek, je energierekening doen dalen

Elektrotechniek kent heel wat toepassingsgebieden. Deze toepassingsgebieden zijn vaak niet zo duidelijk of zichtbaar. Maar Elektrotechniek is overal in onze omgeving aanwezig. Nedelko specialiseert zich onder meer in de optimale energieopslag. De juiste batterijen zijn volgens Nedelko de enige manier om efficiënt met geproduceerde energie om te gaan. Duurzaamheid is hierbij zeer belangrijk. Produceer je zelf veel energie? Dan wil je die ook zelf allemaal kunnen bijhouden tot wanneer je ze nodig hebt. Een andere toepassing van elektrotechniek is de algemene installatie van verlichting. Nedelko maakt studies om en rond het verbruik van energie. Het klinkt logisch dat je als bedrijf je energierekening wil doen dalen. Maar hoe gebeurt dit in de praktijk? Studies over nieuwe installaties van verlichting of over het huidige verbruik van je energie, dat is wat Nedelko doet voor jou. ‘Meten is weten’ is een algemeen gezegde, maar het is hier zeker van toepassing. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van je huidige verlichting door LED-verlichting. Hoe pak je dit aan? Is LED-verlichting evenwaardig aan traditionele verlichting? En hoeveel bespaar je er uiteindelijk mee? Waar zitten de addertjes onder het gras? Het zijn vragen waar je als bedrijfsleider vaak geen antwoord op hebt. Specialisten als Nedelko hebben jarenlange ervaring en helpen jou bij je project. Nedelko kan, op basis van berekeningen, precies zeggen hoeveel je moet investeren in nieuwe verlichting en hoeveel je er uiteindelijk kan besparen. Vraag gerust raad aan Nedelko, ze helpen je verder.

Elektrotechniek, verhoog de veiligheid op de werkvloer

Elektrotechniek helpt je bedrijf niet alleen bij energiebesparing. Zo kun je bij Nedelko ook terecht voor veiligheid in je bedrijf. Hoe veiliger de werkomgeving is, hoe minder arbeidsongevallen er zich zullen voordoen. Je bespaart hiermee op personeelskosten, en daardoor ook op je bedrijfskosten. In dit artikel over veiligheid op de werkvloer kun je lezen dat communicatie en opleidingen cruciaal zijn bij het implementeren van een goed veiligheidsplan. Daarnaast zijn de nodige veiligheidsmaatregelen strikt noodzakelijk. Er bestaan heel wat wetten over veiligheid en gezondheid, waar je je als bedrijf aan moet houden. Dit kan gaan van een degelijke communicatie en jaarlijkse opleidingen tot het veilig wegwerken van kabels, het aanbrengen van signalisatie of het voorzien van slipvrij materiaal. Ook hierin is Nedelko specialist. En ook hierin helpt elektrotechniek om veiligheid te garanderen. Op zeer uiteenlopende vlakken biedt Nedelko producten aan die bijdragen tot veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan codering- en identificatiemiddelen of bijvoorbeeld noodstroomvoorziening. De lijst van middelen en Nedelko producten is eindeloos. Elk product wordt voor een specifieke toepassing ingezet. Nedelko maakt daarom eerst een studie vooraf bij jou in je bedrijf en begeleid je dan in je project.

Op de hoogte blijven, geen overbodige luxe

Je wilt het als bedrijf zo goed mogelijk doen. Elektrotechniek bestaat nu eenmaal, daarom wil je het ook zo efficiënt mogelijk inzetten. Nedelko helpt je graag om op de hoogte te blijven van nieuwe, nog betere en nog efficiëntere technologieën. Of zoek je eerst zelf graag meer nieuws hierover? Je vindt het hier. Lees regelmatig blogs en nieuwtjes over elektrotechniek en laat je bijstaan door specialisten zoals Nedelko. Zo ben je zeker dat je bedrijf op een hedendaagse en makkelijke manier zo efficiënt mogelijk functioneert.Comments

Nog geen comment.

Maak een comment