Hoe kan een goed dak besparen op energiekosten?

Het klinkt geweldig, toch? Een warmer huis en een lagere energierekening, en dan ook nog eens goed voor het milieu. Het idee van dakisolatie is dus zeker de moeite waard, zelfs als er al wat isolatie aanwezig is. Maar hoe begin je eraan? Wat zijn de kosten en de voordelen, en hoe begin je hieraan? Lees er hier meer over!

Is mijn woning geschikt voor dakisolatie?

Voordat je denkt aan dakisolatie, moet je checken of je huis ervoor geschikt is. Gelukkig is er bijna altijd een manier om te isoleren, zelfs als je verschillende soorten daken hebt. Het is wel echt belangrijk om meteen te kiezen voor dakisolatie met een hoge isolatiewaarde (Rd 3,8 of meer). Hiermee voldoe je aan de eisen voor subsidie, en het kost eigenlijk maar een beetje extra. Zo heb je ook genoeg isolatie voor de toekomst; een toekomst waarin we streven naar woningen zonder aardgas.

Bestaande dakisolatie verbeteren

Veel huizen hebben al dakisolatie, maar die is vaak niet erg goed. Toch kun je dit beter maken door simpelweg extra isolatiemateriaal toe te laten voegen door een dakwerker Kortrijk. Resultaat? Je huis blijft warmer in de winter en koeler in de zomer. Daarnaast draagt dit ook weer bij aan onze doelen om van het aardgas af te stappen. Je kunt redelijk eenvoudig controleren of er al isolatiemateriaal aanwezig is en hoe dik dat eigenlijk is. Meestal is de afvoerpijp hiervoor een goede locatie. Check dan dus even!

Check dus: wat zit er in je dak?

Meer dan 85% van de huizen heeft al wat isolatie, meestal een dunne en matige laag. Veel mensen denken misschien, "Mijn dak is al geïsoleerd, dus ik hoef niets meer te doen," maar vaak is het juist nodig om meer te doen. Laat je anders even adviseren door bedrijven zoals Cauwelier. Deze zijn namelijk gespecialiseerd in daken en weten precies wat jouw dak nodig heeft!

Geld besparen op energiekosten!

Met de juiste dakisolatie kan je gewoon bakken met geld besparen op je energierekening. Warmte ontsnapt normaal gesproken uit een huis via de muren, vloeren, dak en ramen. Maar het grootste deel, zo'n 30%, gaat meestal verloren via het dak. Wist je dat? Dat komt doordat warme lucht omhoog stijgt. Met dakisolatie voorkom je dat je huis veel warmte verliest, waardoor je minder energie nodig hebt om je huis warm te houden. Dit betekent meer comfort in huis en lagere energiekosten.

Besparing dakisolatie berekenen

Hoeveel je uiteindelijk bespaart met dakisolatie hangt af van verschillende dingen, zoals het type en de grootte van je huis, het soort dak dat je hebt, hoe je woont, het isolatiemateriaal dat je kiest, je verwarmingssysteem en hoe je stookt. Maar over het algemeen kan een goed geïsoleerd dak je flink wat geld besparen en het maakt je huis comfortabel. Het is een goed idee om advies in te winnen bij een dakdekker om de juiste beslissingen te nemen.Comments

Nog geen comment.

Maak een comment