Hoe kun je voorkomen dat bouwhekken omwaaien?

In België zijn we het inmiddels wel gewend dat de wind ineens op komt zetten. Helaas resulteert dit op bouwplaatsen nog wel eens in problemen, wat onder meer door de bouwhekken kan komen. Voor de wind zijn ze namelijk een gemakkelijk slachtoffer. Ze zijn smal, staan op een open plek en vangen veel wind. Is er een zeil bevestigd aan de werfhekken? Dit vraagt al helemaal om problemen! Natuurlijk wil je het omwaaien van de hekken voorkomen, hiervoor kun je deze tips gebruiken.

Plaats ze niet recht

Nadat je bouwhekken hebt gekocht via werfhekken-online.be is het zaak om ze neer te zetten. Doe dit echter niet in een rechte lijn. De werfhekken staan in een lange, rechte rij namelijk veel minder stabiel dan wanneer je ze opstelt in een kromming rond het volledige terrein. Hierdoor beslaan de hekken namelijk een breder oppervlak, de omheining zal hierdoor dus beter bestand zijn tegen de wind.

Let op de hoogte

Als een werfhek hoog is dan vangt het automatisch meer wind, dat is niet meer dan logisch. Daarom is het slim om bij het de aanschaf van bouwhekken voor je volgende project te kiezen voor exemplaren die aan de lage kant zijn. De halfhoge werfhekken waaien namelijk minder snel om. Toch is dit niet altijd de beste optie, dit hangt namelijk van je project af. Door de halfhoge bouwhekken zal de bouwplaats immers minder goed afgeschermd worden, dus hier moet je zeker rekening mee houden.

Zorg voor een goede verankering

Het is van belang om te letten op de verankering van alle bouwhekken. Je moet dus niet maar een paar exemplaren goed verankeren. Nee, echt elk werfhek heeft een goede verankering nodig. Houd hierbij rekening met de ondergrond. Op de ene oppervlakte heb je namelijk een andere verankering nodig dan op een andere ondergrond. In sommige gevallen is het ook nog slim om de verankering zwaarder te maken, zo staat het hek stabieler.

Bevestig de hekken stevig aan elkaar

Je doet er goed aan om de werfhekken te bevestigen aan elkaar. Hierdoor zorg je er namelijk voor dat alles meebeweegt met elkaar als ineens een harde wind opzet. Eventueel kun je de bevestiging nog steviger maken door een extra paal te plaatsen tussen losse bouwhekken. Hierbij is het van belang om de palen te verankeren in de grond. Op deze manier krijgt het volledige hekwerk meer stevigheid!Comments

Nog geen comment.

Maak een comment