Hoe raamdesign jouw interieur kan beïnvloeden

Vraag een huiseigenaar wat de beste eigenschap van hun huis is en hun antwoord is meestal het uitzicht en de locatie. In feite kunnen veel huiseigenaren in een kleiner huis wonen als dat betekent dat ze een geweldig uitzicht hebben. Elke kamer in jouw huis kan profiteren van mooie ramen en er is een ontelbaar aantal ontwerpstijlen om uit te kiezen. Als je op zoek bent naar manieren om jouw interieur op te fleuren, vergeet dan zeker je ramen niet. Hier zijn 4 manieren waarop het raamontwerp van jouw huis je interieur kan beïnvloeden.

1. Natuurlijk licht is een bron van gezond leven

Mensen verschillen niet zo erg van groene planten. Als ze in een natuurlijk verlichte kamer staan, groeien ze prachtig en als ze in het donker staan, verwelken ze. Natuurlijk licht is de bron voor ons lichaam, geest, ziel en verbinding met het buitenleven en primair voor een gezond leven. Ongeacht hoe jouw raam eruit ziet, zorg ervoor dat jouw huis een bron van natuurlijk licht heeft in elke kamer, wanneer dat mogelijk is.

2. Kies ramen die de kamer vervolledigen

Als je het geluk hebt om het ontwerp van je huis te plannen met een architect of aannemer, overweeg dan de ruimte waarin het raam geplaatst zal worden. Hoge plafonds en volumineuze kamers kunnen baat hebben bij heldere ramen hoog boven de grond of ramen in meerdere verdiepingen die typisch zijn voor atria en foyers met meerdere verdiepingen. Kleinere kamers kunnen nog steeds profiteren van overvloedig zonlicht en uitzicht met ramen die een lagere drempelhoogte tot de vloer hebben. Kies voor kwalitatief materiaal, zoals houten ramen en deuren, die je in vrijwel elk huis kan gebruiken, rekening houdende met de beste eigenschappen van je kamer.

3. Omlijst het perfecte uitzicht buiten jouw huis

Er is niets zo mooi als wakker worden met een uitzicht op de oceaan door glazen ramen van vloer tot plafond of genieten van de stadslichten door je ramen van je stedelijke loft. Ramen zijn meer dan alleen maar openingen in de muur, ze helpen je om het buitenleven op te vangen en in je huis te brengen. Daarnaast bestaan er ook houten deuren die bestaan uit een volledige glasplaat, wat ideaal is om ruimtes maximaal te helpen verlichten. Als je je huis vanaf het begin ontwerpt, bepaal dan eerst welk perfect uitzicht je wilt vastleggen, hou rekening met je budget en je smaak, en kies vervolgens ramen en deuren die dit zullen versterken.

4. Overweeg een verscheidenheid aan opaciteiten voor je privacy

Heb je een kamer in je huis waar je graag natuurlijk licht naar binnen wilt laten stromen, maar waar je ook privacy nodig hebt? De badkamer is een goed voorbeeld van een ruimte waar privacy een prioriteit is, maar lichtinval ook. Overweeg verschillende opaciteitsniveaus voor je raamstijl. Er zijn veel raamfabrikanten die een verscheidenheid aan ramen bieden voor je privacy en ontwerpspecificaties.Comments

Nog geen comment.

Maak een comment