Hydrofoorpomp in trek door aanhoudende droogte

Het heeft weinig gescheeld of België en Nederland hadden in de lente van 2020 te kampen gehad met een flink watertekort. Drinkwaterbedrijven haalden de noodscenario’s in mei uit de kast, omdat er die maand nauwelijks regen viel. Deskundigen menen dat dit een rechtstreeks gevolg is van de opwarming van de aarde. Ze waarschuwen dan ook dat we hier steeds vaker mee zullen worden geconfronteerd in de komende jaren. De aanhoudende droogte leidt er inmiddels toe dat de verkoop van hydrofoorpompen behoorlijk in de lift zit.

De juiste pomp voor de juiste klus

Water is voor het leven op aarde van elementair belang. Zelf kunnen we als mens niet zonder schoon drinkwater. Ons lichaam komt eerder in de problemen als we niet drinken, dan wanneer we enige tijd zonder eten zouden zitten. Maar ook voor de planten en dieren is water van essentieel belang. Maar soms daalt water ook juist weer iets te overvloedig op ons neer. De extreme regenval op 28 juni 2014 zorgde bijvoorbeeld vooral in Nederland voor veel overlast. Straten kwamen blank te staan, kelders liepen onder water. Maar een ondergelopen kelder kan natuurlijk ook al ontstaan wanneer er thuis iets misgaat met de waterleiding. Je kunt een dompelpomp kopen om voorbereid te zijn op dit probleem. Met dit type pomp zorg je er relatief eenvoudig voor dat het water met behulp van een slang naar buiten wordt gepompt.

Regenwater als basis voor het besproeien van de tuin

Vaak geldt na een langdurige periode van droogte het advies om leidingwater alleen te gebruiken voor de basisbehoeften. Het besproeien van de tuin hoort daar niet bij. Maar toch willen we graag dat onze plantjes voldoende water krijgen om de droge periode te kunnen overleven. Door het opvangen van hemelwater gedurende het jaar kun je dit probleem oplossen. Je hebt dan een goede hydrofoorpomp nodig. Dit type pomp is uitgerust met een expansievat, net zoals de verwarmingsinstallatie thuis. Op basis hiervan kun je druk opbouwen, waardoor het regenwater kan worden gebruikt als bron voor het besproeien van de tuin. Maar er zijn veel meer toepassingen:

  • voor een extra toilet in huis
  • op de boot
  • in de caravan

Dit type pomp reguleert zichzelf, afhankelijk van de waterdruk. Wanneer de druk voldoende is, slaat de pomp vanzelf af, om vervolgens weer in actie te komen wanneer de druk onder het ingestelde niveau komt.Comments

Nog geen comment.

Maak een comment