iLumen brengt met de iLubat een innovatieve thuisbatterij op de markt

Met de iLubat lanceert het Belgische bedrijf iLumen zijn eerste batterijopslagsysteem. De iLubat kan eenvoudig in een bestaande installatie geïntegreerd worden. Het compacte design maakt het mogelijk om de iLubat vlak bij de omvormer te plaatsen, hetgeen bij andere opslagtoepassingen vaak niet mogelijk is.

Met de zelf ontwikkelde iLubat biedt iLumen een unieke oplossing die perfect voldoet aan de vragen van de markt en dat omwille van volgende redenen:

  • Gevoelige besparing prosumententarief
  • Bijdrage aan een stabieler net
  • Optimaal gebruik zonnepanelen
  • Ontlading via omvormer waardoor groenestroomcertificaten geteld worden via bestaande groenestroommeter

Werking iLubat

De configuratie van de iLubat wordt bepaald aan de hand van de geplaatste omvormer. De iLubat wordt aangesloten aan de DC-kant van de zonnepaneelinstallatie.

iLubat

Van zodra de zonnepanelen meer energie produceren dan het vermogen van de omvormer zal de batterij starten met opladen.

Wanneer het vermogen van de zonnepanelen terug onder dit van de omvormer gaat (zoals tijdens de avond) zal de batterij zich ontladen.

Dankzij de iLubat wordt het verbruik van de zonne-energie met andere woorden verschoven naar de avond of de nacht.

Tenslotte zal de iLubat zijn energie ontladen via de omvormer zodat de groenestroomcertificaten nog steeds geteld worden via de bestaande groenestroommeter. Dit is uniek!

iLubat

Besparing prosumententarief

Ook voor bestaande installaties biedt de iLubat een enorm voordeel. Door de iLubat te installeren in combinatie met een omvormer van een lager vermogen zal u gevoelig kunnen besparen op het prosumententarief.

Deze heffing van de Vlaamse overheid is afhankelijk van het maximale vermogen van de omvormer van uw zonnepaneleninstallatie. Hoe groter dit vermogen, hoe meer u betaalt voor het gebruik van het distributienet. Voor een gemiddeld gezin loopt het prosumententarief al snel op tot zo’n 500 euro per jaar.

Het pakket omvormer met iLubat kan omwille van de gevoelige besparing in prosumententarief in een mum van tijd terugverdiend zijn.

Contact

Heb je vragen of wil je graag een offerte ontvangen, neem dan contact op met iLumen via:
Lien Horemans
Energie Adviseur
+32 (0)13 22 02 63
ilubat@futech.be

De specialisten van iLumen helpen je graag verder.

Technische fiche iLubat: DOWNLOAD


Bron: www.ilumen.be

Comments

Joverwimp 08:27, 06-06-2018

Ilubat ziet er op het eerste gezicht best interessant uit. Maar: - wat kost deze batterij en de installatie ? - moet bij een bestaande installatie de omvormer vervangen worden teneinde een gunstiger injectietarief te bekomen => serieuze kost - vervalt de injectiekost niet wanneer het capaciteitstarief in voege komt ?

Maak een comment