Jaga partner in pilootproject circulair bouwen

Een engagement waar iedereen beter van zal worden

Circulair bouwen is niet meer weg te denken uit de bouwsector. Samen met 230 andere organisaties gaven we als Jaga Climate Designers op 22 februari de aftrap van de Green Deal Circulair Bouwen. Hiermee tonen we ons engagement naar het klimaat toe, door te streven naar een maximaal hergebruik van bouwmaterialen en een langere levensduur van gebouwen. Iedere (ver)bouwer zal hiervan de vruchten plukken, aangezien er zo goedkopere en herbruikbare bouwmaterialen op de markt zullen komen.

Daarom lanceerde Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel samen met Vlaanderen Circulair, de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) en de OVAM deze Green Deal Circulair Bouwen.

Jaga & VUB verbouwen nu al circulair

Het Circular Retrofit Lab, een pilootproject voor circulair bouwen van de VUB, omvat de totaalrenovatie van oude studentenkoten op de campus van de Vrije Universiteit Brussel. Zo worden de verschillende units opnieuw aangekleed en ingericht met volledig demonteerbare systemen. Onze innovatieve Jaga Mini Canal vloerinbouwsystemen worden in dit project geïnstalleerd.

Voor de uitvoering van dit circulaire project sprong Jaga mee aan boord als partner, omdat dit volledig past binnen de normen en waarden van het bedrijf. Zo streven we er continu naar om in ons fabricageproces zo weinig mogelijk primaire grondstoffen te gebruiken en gevaarlijke stoffen worden achterwege te laten.


Bron: www.jaga.com

Comments

Nog geen comment.

Maak een comment