Je woning isoleren met isolerende verf

Er gaat in veel huizen onnodig energie verloren. Bijvoorbeeld omdat er sprake is van een slechte isolatie. Hierdoor krijgt warmte in huis de kans om naar buiten te gaan en kou kans om naar binnen te gaan. Er zijn natuurlijk meerdere opties om je huis te isoleren, zoals het aanbrengen van spouwisolatie of vloerisolatie. Zo is er ook een eenvoudige oplossing om energieverlies tegen te gaan en tegelijk meer comfort te creëren. Dat is namelijk mogelijk door je woning te isoleren met isolerende verf. Het klimaat in je huis verbetert hierdoor en het verwarmingssysteem hoeft minder hard aan de slag. Isolatieverf heeft bovendien een vochtregulerende werking. Wij leggen je uit wat de voordelen zijn van isoleren met dit type verf.

Energiebesparing met isolerende verf

Het is gebleken dat het aanbrengen van isolerende verf op de buitenmuur tot een gemiddelde energiebesparing van 20 procent leidt. De energiebesparing is daarbij onder meer te danken aan de vochtwerende werking. Isolatieverf bestaat uit andere bestanddelen dan reguliere verf. Zo is er sprake van een combinatie van keramische bolletjes met water en bindmiddelen. Deze samenstelling zorgt voor een vochtregulerende werking. Dat betekent dat vocht dat normaal in de gevel komt, nu na het aanbrengen van isolatie verf naar buiten wordt afgevoerd. De warmte blijft bovendien binnen.

Comfortabel en aangenaam binnenklimaat

Isolerende verf heeft nog meer voordelen te bieden als het gaat om een aangenaam en comfortabel binnenklimaat. Naast een positieve invloed op de temperatuur en vochtgehalte is er ook sprake van fijner licht. Dat komt door de eigenschappen die ervoor zorgen dat het licht reflecteert. Hierdoor is er in huis sprake van een meer helder licht. Ook qua geluid is het merkbaar dat een woning is geïsoleerd met isolatieverf. Er is sprake van een fijnere akoestiek door de demping van buitengeluiden.

Wie voert de schilderklus uit?

Het is bij het isoleren van een woning met isolerende verf aan te raden om dat aan de vakman over te laten. Een schilder is een vakman die gewend is om met allerlei soorten verf te werken. Daarbij gebruikt de schilder natuurlijk de beste isolatieverf om de eigenschappen optimaal hun werk te laten doen. De esthetische aanblik van de woning speelt ook een rol. Een schilder heeft de kennis en ervaring om de buitengevel strak in de verf te zetten. Wil je een professionele schilder als vakman inhuren? Werkspot´s schilders zijn in je eigen regio beschikbaar. Je plaatst de schilderklus gratis op Werkspot en komt zo in contact met schilders die geïnteresseerd zijn. Je kan de kwaliteit van de schilders goed beoordelen op basis van reviews van eerdere ervaringen.Comments

Nog geen comment.

Maak een comment