Jouw putprobleem snel verholpen

Wanneer jouw septische put vol is, wil je graag dat deze snel geleegd wordt. Een volle septische put kan namelijk voor veel overlast zorgen. Van stankoverlast tot onbruikbare sanitaire voorzieningen. Het zijn allemaal gevolgen van een volle septische put. Een rioolspecialist snapt welke overlast een volle septische put kan veroorzaken. Hij zal dan ook altijd zo snel mogelijk ter plaatse zijn om jouw putprobleem te verhelpen.

Waarvoor dient een septische put?

Sommige mensen zijn zich niet bewust van de werking van de septische put totdat deze vol raakt. Want wat doet een septische put precies? Waar dient hij voor? Een septische put betreft een put waarin huishoudelijk afvalwater wordt gezuiverd. Het gaat hier om water dat afkomstig is van het toilet, maar ook van de badkamer. De put kun je zien als een grote bak waarin verschillende tussenschotten zitten. Deze tussenschotten scheiden de vloeistoffen en vaste stoffen van elkaar. Bij dit zuiveringsproces zakken alle organische stoffen naar de bodem. Hier worden de stoffen door anaerobe bacteriën vervolgens afgebroken. Bij dit afbraakproces komen allerlei giftige stoffen vrij. Het is daarom niet verstandig om zelf de put te ledigen. Naast een septische put, moet je ook de beerput ledigen. Deze klussen kun je beter overlaten aan de specialisten van putprobleemkwijt.

Wanneer moet de put worden geleegd?

Een verstopte septische put kan veel overlast geven. Zo kan het er uiteindelijk voor zorgen dat jij je sanitaire voorzieningen niet meer kunt gebruiken. Je kunt deze overlast voorkomen door de put tijdig te legen. Maar wanneer moet een septische put geleegd worden? Hoe herken je een volle septische put? Er zijn verschillende signalen die op een volle septische put kunnen duiden. Een van de signalen die vaak als eerste wordt opgemerkt is stankoverlast. Maar ook als het toilet of overige afvoeren in huis niet meer goed doorlopen, moeten alarmbellen afgaan. Is het water dat geloosd wordt heel vuil? Ook dan is de kans groot dat de put geleegd moet worden.

Goed onderhoud voorkomt verstoppingen

Een septische put kan op den duur volraken. Maar hoe snel dit gebeurt, heb jij grotendeels zelf in de hand. In de put is er sprake van een natuurlijk afbraakproces. Zolang dit afbraakproces in balans is, zal de put niet snel geleegd hoeven worden. Een goede microbalans in de septische put is dus belangrijk. Maar wat kun je zelf doen aan het in stand houden van een goede microbalans? Het is belangrijk om geen chemicaliën door de afvoer te spoelen. Chemische stoffen tasten de microbalans in de put namelijk aan. Hierdoor raakt de put vol waardoor hij uiteindelijk geleegd moet worden.Comments

Nog geen comment.

Maak een comment