Meer genieten van je tuin doe je zo!

Veel mensen vinden de tuin bij hun woning onmisbaar. Dit is niet voor niets! Met name in de zomer biedt de tuin je een plek om volledig tot rust te komen. Geniet van het mooie weer, je spelende kinderen of huisdieren, het contact met de buren, enzovoorts. Om optimaal van je tuin te kunnen genieten, is het belangrijk om goed na te denken over de inrichting hiervan. Kies je voor een tuin met enkel tegels, of richt je deze gezelliger in met diverse plantenborders? Bij het invullen van deze plantenborders dien je rekening te houden met de periode waarin de planten bloeien. Je wilt immers niet alleen zomers van een prachtige tuin kunnen genieten! Ook in de herfst of het voorjaar moet er iets in bloei staan.

Tip: zoek op internet naar meer informatie over de verschillende soorten planten en struiken. Het geeft je een beeld van hetgeen de planten nodig hebben (zon, veel of weinig water, etc.) en de bloeitijd hiervan.

Luxe tuinmeubelen voor op het terras

Naast een gezellige inrichting van de tuin mogen ook luxe tuinmeubelen niet ontbreken op het terras. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke stoel, waarvan je de rugleuning naar achteren kunt klappen. Ook een tuinbank kan een fijne toevoeging aan je tuinmeubilair zijn! Niet alleen biedt de tuinbank je een plek om op te liggen voor een middagdutje. Ook heb je met deze banken direct veel zitplekken. Vergelijkbaar met een tuinbank kan ook een picknicktafel interessant zijn, wanneer je veel zitruimte nodig hebt voor je gezin.

Tip: bekijk online verschillende bouwtekeningen om je eigen bank voor in de tuin te maken! Je kunt prachtige tuinmeubels bouwen met bijvoorbeeld een aantal pellets of losse stukken steigerhout. Het geeft je tuin een gezellige uitstraling en is daarbij relatief goedkoop!

Een blokhut in de tuin plaatsen

Eerder beschreven we al dat je niet alleen in de zomer van je tuin wilt kunnen genieten. Het is ook in de herfst en het voorjaar fijn om buiten te kunnen zitten. Wellicht niet op je terras, maar wel in een tuinhuis of blokhut. Blokhutten bieden je daarbij een handige opbergruimte voor bijvoorbeeld het tuinmeubilair in de winter. Je wilt de tuinmeubelen niet buiten laten staan, om een snelle slijtage hiervan te voorkomen. Door ze in de blokhut te plaatsen hoef je hier niet voor te vrezen!

Blokhutten worden in verschillende soorten en maten aangeboden. Kies je bijvoorbeeld voor een blokhut met aansluitende overkapping? Wil je een hele lichte blokhut, of geef je de voorkeur aan een wat donkerder en goedkoper model? Bekijk hier een overzicht van de populairste blokhutten van dit moment.

Jacuzzi of zwembad in de tuin gebruiken

Een derde mogelijkheid om het maximale uit je tuin te halen, is het gebruik van een jacuzzi of zwembad. Je hebt hierbij de keuze uit een inbouwzwembad of een opblaasbaar model. Een opblaasbaar model is aanzienlijk goedkoper, maar bepaalt niet duurzaam. Zo moet je het zwembad jaarlijks leeg laten lopen aan het eind van de zomer en gaat deze relatief makkelijk kapot. Datzelfde geldt voor het verschil tussen een opblaasbare jacuzzi en een model van hout. Het voordeel van een stevige houten jacuzzi is dat je deze ook in het najaar en de winter kunt gebruiken. Door de jacuzzi onder een overkapping te plaatsen, hoef je niet bang te zijn dat deze ernstig vervuild raakt.Comments

Nog geen comment.

Maak een comment