Minder energie verbruiken? Kies voor deze ramen

Bij de keuze van nieuwe ramen voor je nieuwbouw- of renovatieproject let je maar beter op de isolatiewaarde van het type glas én raam. Hoog isolerende ramen beperken immers je energieverlies en hierdoor moet je minder stoken. Minder energie verbruiken is natuurlijk niet enkel goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Een win-win!

Energie besparen

Een goede isolatie van je woning is een belangrijke stap met het oog op een lager energieverbruik. Wist je dat er tot 15% van de warmte in je huis ontsnapt via deuren en ramen? Goed isolerende ramen en deuren kunnen dus een wereld van verschil maken. En dat zal je merken aan je energiefactuur.

Isolerend glas

Wil je goed isolerende beglazing, dan moet je minstens voor dubbel glas kiezen. Daarnaast heb je nog hoogrendementsglas of superisolerend glas, en driedubbel glas. Het enkel glas van vroeger is tegenwoordig sowieso uit den boze wegens niet isolerend. Met superisolerend hoogrendementsglas bespaar je nog 2 à 3 keer zoveel energie ten opzichte van dubbel glas. Driedubbel glas bestaat uit 3 lagen glas en biedt bijgevolg fantastische akoestische prestaties. Dit type glas is vooral interessant voor nieuw- en passiefbouw. Opgelet: onderschat het gewicht niet en kies voor raamprofielen die hierop voorzien zijn.

Hoog isolerende ramen

Zowel met aluminium, pvc als houten ramen zit je goed op het vlak van isolatie. Al deze materialen zijn uitstekende isolators. Hecht je daarnaast ook belang aan duurzaamheid? Dan kies je best voor aluminium. Aluminium ramen en deuren kunnen 100% gerecycleerd worden. Bovendien heeft zo’n houten voordeur gemiddeld een levensduur van 25 jaar, terwijl dat bij aluminium zo’n 40 jaar is. Een verschil dat kan tellen! Verder laat je je bij de keuze van pvc, hout of aluminium best leiden door je esthetische voorkeur. Natuurlijk hout, stijlvol aluminium of strak pvc: wat verkies jij?

Isolatiewaarde

Naast het type ramen en glas dat je kiest, is het ook belangrijk te letten op de isolatiewaarde van je raam, of de Uw-waarde. Hoe lager de Uw-waarde, hoe energiezuiniger je woning is. Ook de Uf-waarde van je raamprofielen heeft een effect op de energiezuinigheid.

Plaatsing

Om ten volle te kunnen genieten én financieel te profiteren van de voordelen van hoog isolerende ramen en deuren is het belangrijk dat ze correct geplaatst worden. Ze mogen immers geen wind doorlaten. Neem dus het zekere voor het onzekere en kies voor een deskundige installateur!Comments

Nog geen comment.

Maak een comment