Op deze manieren creëer je meer ruimte in jouw woning

Wil je meer ruimte, maar is verhuizen geen optie? Dan kun je eenvoudig meer ruimte in jouw huidige woning creëren. In dit artikel hebben wij een aantal manieren op een rijtje gezet waarop je eenvoudig jouw woning kunt vergroten. Ga aan de slag en vergroot jouw woning. Wat zijn de mogelijkheden en waar moet je op letten wanneer je jouw woning vergroot?

Een dakkapel

Een eenvoudige manier om meer ruimte te creëren, is door een dakkapel te laten bouwen. Op deze manier krijg niet alleen meer kubieke ruimte, maar de ruimte wordt ook extra verlicht. Op deze manier lijkt de ruimte optisch groter geworden. Het is een eenvoudige manier om jouw woning groter te maken. Zo kun je van een rommelzolder nog een praktische ruimte maken voor bijvoorbeeld een slaapkamer of kantoorruimte.

Serre

Niet alleen geeft een serre een bijzondere uitstraling aan jouw huis, het geeft je ook enorm veel ruimte. Het is een prachtige manier om jouw huis te vergroten. De constructie van ijzer en glas geeft een romantische uitstraling en in veel gevallen ook meer warmte. Wanneer de zon volop op de serre staat, wordt de serre verwarmd. Hierdoor is het extra warm in huis. Dit scheelt in het energieverbruik in de woning.

Uitbouw

Voor de meeste winst in ruimte kun je kiezen voor een uitbouw. Je kunt dan jouw hele woning een aantal meter vergroten en zo zorgen voor meer ruimte. Het is een goede optie wanneer je niet wilt verhuizen, maar de woning te klein wordt. Controleer wel eerst of je hiervoor een bouwvergunning nodig hebt of niet. Dit is namelijk afhankelijk van verschillende factoren.

Energieverbruik

Hou er rekening mee dat het vergroten van je woning ook invloed heeft op het energieverbruik. Als je een extra ruimte moet verwarmen, gaan de energiekosten waarschijnlijk omhoog. Daarom is energieleveranciers vergelijken aan te raden wanneer jij jouw woning vergroot. Wie weet ben je nu wel voordeliger uit bij een andere aanbieder.

Isolatie

Laat je een dakkapel bouwen zodat je meer plezier uit je zolder kunt halen? Dan is het goed om te weten dat de zolder vaak minder goed geïsoleerd is dan de rest van het huis. Deze nieuwe bruikbare ruimte moet goed geïsoleerd worden om het energieverbruik te beperken. En ook bij een uitbouw is een goede isolatie belangrijk. Meer weten over het isoleren van de nieuwe ruimte in huis? Bekijk dit artikel over Unilin isolatie.

Energiebesparende maatregelen

Als je toch bezig bent met verbouwen, kan het een mooi moment zijn om ook eens te kijken naar andere energiebesparende maatregelen. Naast isolatie zijn er namelijk nog veel meer mogelijkheden om je woning energiezuiniger te maken. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, ventilatie, het plaatsen van tochtstrips, het installeren van een warmtepomp en het plaatsen van zonnepanelen.Comments

Nog geen comment.

Maak een comment