Op deze manieren draag je bij aan het comfort in huis

Bij de nieuw-, aan- of verbouw van een woning zoeken huishoudens naar mogelijkheden om het comfort wat zij in huis ervaren te verbeteren. Populair in deze tijd is de keuze voor vloerverwarming. De vloerverwarming zorgt niet alleen voor een energiezuinige wijze van het verwarmen van ruimtes, maar verbetert daarnaast het woongenot. Er is niets fijner dan de dag beginnen met warme voeten! Niet alleen in de slaapkamer, maar bijvoorbeeld ook in de woon- en badkamer. De verbouwing van een woning leent zich goed voor het aanleggen van vloerverwarming. Niet alleen bij een renovatie is het interessant te zoeken naar kansen om het ervaren woongenot van een impuls te voorzien. Kleine aanpassingen in het interieur kunnen hetzelfde effect hebben. Denk aan de aanschaf van een nieuwe relaxzetel/ voor de woonkamer.

Vloerverwarming combineren met een gietvloer

Niet ieder type vloer valt goed te combineren met vloerverwarming. Denk aan het verschil tussen een houten vloer en een gietvloer. Waar een gietvloer de warmte van de leidingen van de vloerverwarming relatief makkelijk door zal laten, geldt dat niet voor hout. Hout neemt de warmte op en laat dit pas door, nadat het hout zelf volledig verwarmd is. Dit gaat ten koste van het rendement van de vloerverwarming in huis. Overigens heeft gietvloer nog veel meer voordelen. Denk bijvoorbeeld ook aan de waterbestendigheid ervan en het ontbreken van naden. Het maakt de gietvloer tot een zeer hygiënische oplossing, zeker in vergelijking met hout, laminaat of pvc.

Aanpassingen aan het interieur voor meer comfort

Eerder werd al genoemd dat het gebruik van een relaxzetel bij kan dragen aan het verbeteren van het ervaren woongenot door bewoners. Ook sta op stoelen winnen aan populariteit, daar het senioren of mensen met een medische aandoening helpt sneller op te staan. Iemand hoeft niet meer naar het puntje van de stoel te schuiven om uit de stoel op te kunnen staan; de sta op stoel kan naar voren worden gekanteld. Door te kiezen voor een stoel van hoge kwaliteit, ben je ervan verzekerd dat deze jaren meegaat zonder dat de bekleding ervan snel slijt.

Plaatsen hulpmiddelen bij renovatie badkamer

De badkamer kan verschillende ondersteunende hulpmiddelen worden voorzien bij een renovatie ervan. Denk aan een bad met schuif in de badrand. Deze schuif kan worden geopend om het bad in te lopen. Het maakt dat het niet langer noodzakelijk is om over de badrand heen te stappen.Comments

Nog geen comment.

Maak een comment