Sluit deze verzekeringen af bij de bouw van een nieuw huis

Het laten realiseren van een nieuwbouwwoning is voor veel huishoudens een droom; een woning die volledig aansluit op jouw persoonlijke smaak. Bij de realisatie hiervan komt veel kijken. Denk aan het bepalen van de architectuur en indeling van het pand, het kiezen van de verschillende materialen die je bij de bouw van het huis wilt gebruiken, enzovoorts. Vergeet ook de verzekeringen niet! Welke verzekeringen zou je altijd af moeten sluiten bij de bouw van een nieuwe woning? In dit artikel lees je er meer over.

Brandverzekering afsluiten voor je woning

Een voorbeeld van een onmisbare verzekering voor woningeigenaren: een brandverzekering. Met een brandverzekering dek je niet alleen de kosten die voortkomen uit schade door een brand, maar ook uit schade door storm of bijvoorbeeld een lek in het huis. De kosten van het herstel van een dergelijke schade kunnen al snel fors oplopen. Ben je voornemens het nieuw gebouwde huis te verhuren aan anderen? In dat geval sluit zowel de huurder, als de verhuurder een brandverzekering af. Een huurder moet tenminste de aansprakelijkheid naar anderen dekken in de brandverzekering huurder.

Bij afsluiten lening een schuldsaldo verzekering aanvragen

Niet alleen een brandverzekering is een onmisbare verzekering voor huizeneigenaren; hetzelfde geldt voor de schuldsaldo verzekering. De meeste banken die leningen verstrekken voor de aankoop of realisatie van een woning stellen het consumenten verplicht om deze verzekering af te sluiten. Mocht je tijdens de looptijd van de hypothecaire lening overlijden, dan loopt je gezin geen risico. De hypothecaire lening kan via de schuldsaldo verzekering worden afgelost. Ook voor de bank zelf worden de risico’s met deze verzekering verkleind.

Houd er rekening mee, dat de schuldsaldo verzekering met verschillende dekkingen aangeboden wordt. Onderscheid wordt onder meer gemaakt tussen een 50% + 50% dekking en een 100% + 100% dekking.

Andere verzekeringen voor woningeigenaren

Er zijn meer verzekeringen die je af kunt sluiten als kersverse woningeigenaar. Denk bijvoorbeeld ook aan de inboedelverzekering. Je dekt hiermee niet alleen het gebouw, maar ook de inboedel. Onder de inboedel verstaat men alle bezittingen die niet vaststaan, waarvan je meubels en bijvoorbeeld televisie voorbeelden zijn. Met een inboedelverzekering dek je de schade aan deze bezittingen. Het gaat hierbij vaak om schade als gevolg van brand, vandalisme, waterschade of bijvoorbeeld een inbraak. Kijk de polisvoorwaarden vooraf goed na; de dekking kan per inboedelverzekering iets verschillen.Comments

Nog geen comment.

Maak een comment