Smart meters niet altijd even accuraat blijkt uit onderzoek

Uit metingen uitgevoerd aan de Universiteit van Twente en de Universiteit van Amsterdam blijkt dat veel van de in Nederland geplaatste smart meters foute meetresultaten geven. Er werden in totaal 9 meters getest en 5 van de meters gaven een hoger en 2 een lager energieverbruik dan het werkelijke verbruik. De afwijkingen gingen van -32% tot +582%. Meters die gebruik maken van een Rogowski Coil meten een te hoog verbruik en meters die gebruik maken van een Hall effect sensor een te laag verbruik.

In Nederland zou het in totaal gaan over 750.000 meters die verkeerde resultaten geven en hierdoor zou een groot aantal Nederlanders dus een te hoge of te lage energie rekening betalen. In heel Europa worden op dit moment slimme meters geïnstalleerd en ook in België zou de slimme meter vanaf 2019 verplicht worden.

Definitie van een "Smart meter":
An intelligent metering system or 'smart meter' is an electronic device that can measure the consumption of energy, adding more information than a conventional meter, and can transmit data using a form of electronic communication. A key feature of a smart meter is the ability to provide bi-directional communication between the consumer and supplier/operator. It should also promote services that facilitate energy efficiency within the home.


Bron: ieeexplore.ieee.org

Comments

Nog geen comment.

Maak een comment