Terras aanleggen? Dit moet je weten!

Nu de dagen stilaan terug langer worden, kijk je er wellicht al naar uit om die zomerse dagen in je eigen tuin door te brengen. Een grote tuin met een schommel, trampoline en glijbaan voor de kinderen is fantastisch, maar jij wil toch ook graag je eigen rustige plekje waar je kan genieten? Trek je keuken en woonkamer door naar buiten en laat een terras aanleggen, waar je de hele zomer lang kan vertoeven.

Wanneer leg je een terras aan?

Dat we tijdens zomerse dagen graag met een drankje in de hand van ons terras genieten, is niet nieuw. Maar dat terras legt zichzelf uiteraard niet. Ofwel doe je een beroep op een professionele firma, ofwel steek je zelf de handen uit de mouwen. De tussenseizoenen, de herfst en de lente, zijn de ideale periode om een terras aan te leggen. Bij vorst, regen of mist begin je beter niet aan de werken en ook in de vlakke zon leg je beter geen terras. Droog weer en temperaturen tussen de 10 en de 25 graden zijn perfect voor dit klusje.

Welk materiaal kies je?

Je hebt wellicht al bedacht dat je graag een zonovergoten terras wilt. Plaats het daarom aan de zuidkant en check ook even of de ondergrond stevig genoeg is voor je begint. Denk je aan een terras, dan denk je wellicht meteen aan tegels in natuursteen of in keramiek. Bevindt je huis zich in een landelijke omgeving, dan trek je die landelijke stijl uiteraard door naar je meubels en decoratie. Maar wil je ook het terras en de tuin een landelijke uitstraling geven? Kies dan voor een terras in hout. Wees er je wel van bewust dat een houten terras veel onderhoud vraagt als je niet wil dat het hout gaat rotten. Heb je een terrasoverkapping, dan is het hout beter beschermd tegen regen, wind en vorst en zal het ook langer meegaan.

Wat als het regent?

Een terras is geweldig als het mooi weer is, maar in onze contreien durft de zon ons al eens in de steek te laten. Je kan het je al inbeelden: je geniet van een lekkere sangria in het zonnetje en plots zetten donkere wolken op waaruit al snel regendruppels vallen. In zo’n geval ben je blij met een pergola in aluminium, want ondanks de regen kan je nog steeds genieten van je terras. Een pergola heeft heel wat ingebouwd comfort, zoals verlichting, luidsprekers, stroom en zelfs verwarming. Zo kan je ook bij frissere temperaturen blijven genieten van je terras en -overkapping.Comments

Nog geen comment.

Maak een comment