Vijf duurzame tuintrends voor aankomende zomer

Het besparen van energie in en om het huis is een stap in de goede richting voor ons milieu. Er zijn echter nog veel meer dingen die je als consument kunt doen om een duurzame samenleving te bevorderen. Daarbij gaat het met name om het nemen van verantwoorde keuzes. Duurzaam leven en comfortabel genieten gaan daarbij hand in hand. Met de zomer in aantocht is het goed om nu na te denken over de inrichting van de ruimte rond je woning. Je kunt bijvoorbeeld met een simpele aanschaf als die van een ligstoel tuin en terras opwaarderen. Kies daarbij voor duurzaam geproduceerd meubilair van hoogwaardige kwaliteit, zodat je er jaren van kunt genieten. Hieronder vijf duurzame tuintrends om alvast inspiratie op te doen.

1. Hout in plaats van kunststof

De trend om in elke tuin kunststof tuinmeubilair te plaatsen, is allang voorbij. Voor het produceren van kunststoffen zijn fossiele brandstoffen nodig en juist dergelijke brandstoffen zijn de laatste jaren steeds meer in opspraak gekomen. Hout vormt een uitstekend alternatief voor kunststof, omdat het een puur natuurlijk product is dat duurzaam kan worden geproduceerd en waarvan we nooit tekort zullen krijgen, mits de bossen op verantwoorde wijze worden beheerd.

2. Bankjes van bamboe

Ga je op zoek naar een leuk tuinbankje, kies dan bijvoorbeeld voor een exemplaar dat is vervaardigd uit bamboe. Net als voor hout geldt voor bamboe ook dat het een natuurlijk product is waarvan voldoende voorhanden is. Bovendien heeft bamboe op zich al een mooie, rustgevende uitstraling.

3. Natuurlijke omheining

Wil je een erfafscheiding? Kies dan bij voorkeur voor een groene haag van bijvoorbeeld meidoorn of haagbeuk. Ga je toch liever voor een houten schutting, let er dan in elk geval op dat je gebruik maakt van hout met het FSC-keurmerk. Dit geeft aan dat het hout uit duurzaam beheerde bossen afkomstig is.

4. Verlichting op zonne-energie

Verlichting in je tuin zorgt voor extra sfeer, maar als dat ten koste van het milieu gaat, schiet het niet op. Met verlichting op zonne-energie kun je dat probleem simpel oplossen. Mooi licht, zonder dat het je extra energie kost.

5. Laat de natuur floreren

Steeds meer mensen kiezen voor een tuin waarin de natuur zijn gang kan gaan. Geen stenen, maar groen! Maak je tuin aantrekkelijk voor vogels, insecten, kikkers en egels door de juiste planten te kiezen en bijvoorbeeld ook nestkastjes te plaatsen.Comments

Nog geen comment.

Maak een comment